– Når ting går viralt, blir man høyaktuell med en gang, sier Autokarmas Geir F. Aasen.

HA har tidligere omtalt det noe uventede samarbeidet mellom MMA-utøveren Emil «Valhalla» Meek og Autokarma. Meek digget Autokarmas låt «Fare, Fare Krigsmann» så mye at han ville bruke den som sin egen walk-out-sang under sin UFC-debut i Toronto. Autokarma merket allerede da at låten hadde økt enormt mye i popularitet, og etter Meeks overraskende UFC-seier, har ikke trykket blitt noe mindre.

– Emil har pushet låten vår noe sinnssykt på alle sosiale medier, og det har ført til at vi har fått utrolig mange avspillinger. Ikke bare av «Fare, Fare Krigsmann», men av alle låtene våre, sier Aasen.

Inn blant julesangene

Den store trafikken har faktisk ført til at bandet har banet veg blant all julemusikken, og Autokarma er i dag blant de mest spilte i desember.

– Jeg har regnet ut at vi har hatt rundt 100.000 avspillinger av låtene våre i løpet av de siste ukene, sier Aasen, som tok turen til Toronto for å oppleve stemningen på nært hold.

– Det var helt sykt. Jeg dro bort som fan av Emil Meek og UFC og for å oppleve stemningen, men jeg jobbet også for å promotere bandet, sier Aasen.

Tilbake til hverdagen

Autokarma har også tidligere vært med på eventyr. Høsten 2010 ble bandet lurt trill rundt av komikerne Bård Tufte Johansen og Harald Eia i tv-programmet Storbynatt. Den gangen ble Autokarma, som på det tidspunktet var et helt ukjent band fra Hamar, møtt av en proppfull sal på John Dee i Oslo.

– Det ble mye media etter Storbynatt, men det hadde ikke vi noe med. Denne gangen har vi jobbet aktivt for å få dette til, og det føles veldig mye bedre, sier Aasen som nå ser fram til å lande i hverdagen.

– Nå skal vi finne ut av hva vi skal bruke publisiteten til, sier han.

I første omgang skal bandet konsentrere seg om å spille konserter, og de er allerede klare for spillejobber Gregers 21.1. og under The Joker’s Inkrock Party i Elverum 28.1.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.