«Queen II» har kort og godt en helt unik atmosfære. Bandet var fortsatt ungt og sultent etter debuten året før, men hadde nå bygd inn flere av elementene som skulle gjøre dem til et av verdens største band.

Jeg husker godt første gangen jeg satte på denne skiva på LP: Den lune knitringen ble raskt overdøvet av Brian Mays vanvittige gitarharmonier på den korte introen «Procession», etterfulgt av svært sterke «Father to Son» og minst like fagre «White Queen». Pompøst og overdådig, men fortsatt skjørt og vakkert.

«Ogre Battle» er tidlig heavy metal, mens «The Fairy Feller’s Master-Stroke» er både absurd og eventyraktig.

«Nevermore» varer bare i litt over et minutt, men herre min hatt så trist og vakker! Freddie Mercury med flygel og litt klang – mer trengs ikke for å skape et lite mesterverk.

«Funny How Love is» er en annen perle, hvor Mercury virkelig får brukt det øverste stemmeregisteret. Det låter ungt og vitalt, men samtidig modent.

«Queen II» ga gutta selvtillit, og med de neste LP-ene «Sheer Heart Attack» og «A Night at the Opera» fortsatte den store oppturen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.