– Jeg har ikke unger, men jeg ser for meg at det å slippe en plate oppleves omtrent som å få en unge.

– Man er så stolt at man omtrent sprekker, og vi i bandet opererer akkurat som nybakte foreldre på Facebook. Vi peprer internett med bilder og andre ting, sier gitarist og vokalist Halvor Berg. To år etter utgivelsen av debutalbumet «Porterville» er Hamar-bandet klare for å lansere sin nye fullengder, og Berg forteller at prosessen fra ark til studio har vært meget intensiv. – For ett år siden hadde vi ikke en eneste tone på plass, men i løpet av de siste 12 månedene har vi skrevet 10–15 låter og spilt inn 11 av dem. Alle musikerne bandet er opptatt med andre band og prosjekter, og vi har gjort en utrolig innsats på kort tid, forteller Berg.

Gubberock

Porterville ble etablert for rundt fem år siden og består av Halvor Berg, Nikolai Grasaasen, Tommy Kristiansen og Vidar Tyriberget. Bandet ga ut debutalbumet «Porterville» i 2014, og bandets andre album har fått navnet «Along Rural Roads» etter Vidar Sandbecks vise «Langs Bygdeveien».

Låtene er spilt inn på Saga Studio i Oslo, og albumet gis ut gjennom bandets eget plateselskap Gubberock.

Gubberock

Bassist Vidar Tyriberget forteller at albumets grunnkomp er spilt inn live on tape i studio.

– Denne gangen har vi et enklere uttrykk. Vi har gjennomført en mindre omfattende produksjon med mindre pålegg og færre instrumenter, og resultatet ble akkurat så bra som vi hadde håpet at det skulle bli. – Faktisk ble resultatet hakket bedre, sier Tyriberget. Porterville er preget av både country, blues, folk, pop og rock, men bandet bruker først og fremst det egenformulerte begrepet «gubberock» for å beskrive sin egen musikk. – Det blir liksom gubberock når vi fire spiller sammen, smiler Tyriberget.

– Vi spiller rock med et veldig folkelig og tilgjengelig preg, sier Berg.

PLATESLIPP-KONSERT

– I sosiale sammenhenger er det ofte sånn at man krangler om hva slags musikk man skal høre på, men jeg tror at en Porterville-plate får surre og gå i hvilket som helst lag, sier Halvor Berg.

Albumet lanseres 18.11. og bandet presenterer albumet på hjemmebane med plateslippkonsert på Gregers 26.11. Deretter reiser bandet ut på en liten lanseringsturné som omfatter spillejobber i Oslo, Gjøvik, Tromsø og Alta.

– Man er privilegert når man får mulighet til å spille sin egen musikk for andre folk, og det er på scenen vi trives best, sier Berg.

Porterville avslutter et meget hektisk år med julebord-konsert på Seb’s Hotel 17. desember.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.