– Vi er virkelig stolte av å ha fått lov til å være med på denne reisen, sier Helge Borglund og Rita Engebretsen. Begge har vært med siden begynnelsen i 1974, og begge var til stede da plateserien skulle konkluderes med utgivelsen av det siste kapittelet «Frem fra Glemselen kap. 22. – Hjemkomsten».

Mange husker «Glemselen»

– Når man er midt oppe i det tenker man ikke over hva man går igjennom, og man skjønner egentlig ikke helt hva man har vært med på, sier Engebretsen, som fremdeles får gode tilbakemeldinger for jobben hun har gjort med «Glemselen»-serien.

– Hver gang jeg spiller konsert kommer det folk bort som forteller at de er takknemlige og glade for denne serien og det den har betydd.

– Det er veldig mange som fremdeles husker, sier hun.

En gledens dag

Det var Per Johan Skjærstad som gjorde jobben med å samle sammen skillingsvisene som til sammen har resultert i godt over 30 små og store utgivelser, og «Hjemkomst» var det siste prosjektet han jobbet med før han gikk bort i 2014. Borglund og Engebretsen forteller at det føles både rart og godt å sette punktum for det livslange prosjektet.

– Først og fremst er dette en hyllest til Per Johan, sier Engebretsen, som får støtte av Borglund.

– Dette er en gledens dag, der vi setter et skikkelig punktum, sier han.

HER kan du lese HAs sak om hyllesten av Skjærstad fra januar i år.

En verdig finale

Fredagens konsert ble en kveld med mimring, historiefortelling og mye musikk. Rita Engebretsen, Marita Engebretsen og Helge Borglund spilte fra det ferske albumet, og Eli Rygg stilte som konferansier. Til stede var også Arve Sigvaldsen fra plateselskapet Talent, som i 1973 var den eneste i musikkbransjen som ville satse på Skjærstads prosjekt.

Tor-Arne Jensen er blant initiativtakerne til det avsluttende kapittelet, og han er klar på at man ikke kunne arrangert plateslippkonserten noe annet sted.

– Per Johan fikk aldri realisert dette prosjektet, og dette gjør vi til minne om han. Det føles godt at vi nå tar dette hjem der det hele startet. Hjem til Ådalsbruk, sier Jensen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.