• FESTIVALSJEF:Alf Anders Hommerstad.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

- Det er et mangfoldig musikkmiljø her i Tangen, og da er det viktig med en festival som Tangen Rock, sier Kine Lundsbakken, som var på plass i Brenneriet i sammen med gode venner fra Tangen.

- Man må stille opp når det først skjer noe i Tangen, og vi kommer tilbake år etter år. De stiller alltid med spennende band, sier Kjetil Sørli Krøtøy.

- De skal dessuten har ros for at de tilbyr noe for folk i alle aldre. Her har de ett opplegg for både barn og ungdom i tillegg til kveldsprogrammet, sier Hanne Sørli Krøtøy.

Arrangørene bak Tangen Rock gjorde store endringer i forkant av årets festival. Festivalen opererte tidligere med den siste helga i august som fast arrangementdato. I år har de dessuten satset på å arrangere festivalen over kun en dag.

- Vi har full forståelse for at de flyttet på festivalen. Det skjer utrolig mye i løpet av sommeren, og med Kønnband så tett på hadde det vært vanskelig å arrangere i august, sier Krøtøy.

Program for store og små 

Moroa begynte tidlig på dagen i det gamle brenneriet da Futt & Fræs gikk på scenen under festivalens barnerock-program. Årets festival kunne også by på et eget program for ungdom, og med bandene Mango Band, The Rottentotts, Williams War Opposition og Saga Rockers fikk ungdommene et allsidig og spennende festivalprogram. På kveldstid var det HageLars, Peu de Pêche, GLO og Jäger som sto for underholdningen, og festivalsjef Alf Anders Hommerstad var strålende fornøyd med gjennomføringen.

- Det veldig bra. Vi trakk flere publikummere til ungdomsarrangementet i år enn vi har gjort tidligere. Vi hadde fire spennende band på scenen, og de leverte flere innslag som det virkelig var verdt å få med seg. Barnearrangementet ble som vanlig en stor suksess med to fulle hus, sier han. Hommerstad forteller videre at han er optimistisk med tanke på Tangen Rocks framtid. 

- Nå har vi gått bort fra et konsept som har blitt etablert i løpet av de siste ti årene, men det er tett med festivaler og andre arrangement fra juni og utover. Noe måtte vi gjøre for å lokke flest mulig folk.

- Vi må ta et år av gangen. Så realistiske må vi være. I Bunn og grunn er det egentlig publikum som bestemmer om de vil ha oss eller ikke, men dager som i dag gjør at virkelig får lyst til å fortsette, sier han.

Festivalen har et budsjett på omlag 150.000 kroner. Stange kommune har i år bistått med 70.000 kroner i festivalstøtte.

Se bilder fra Tangen Rock øverst i saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.