Det er et drøyt år siden prog-poperne i Meer lanserte sitt selvtitulerte debutalbum, og på påskeaften var scenen endelig klargjort for et gjenhør med det populære bandet. Rundt 150 mennesker hadde droppet hytteturen for å ta del i lørdagens konsert, og det var et spillesugent og energisk band som stilte på scenen. 

Med en god blanding av gamle slagere og flunka nye låter leverte Meer halvannen time med energisk, original og fengende pop-musikk, og publikum så ut til å nyte hvert eneste sekund. Bandet innledet konserkvelden med en ny låt før de fulgte opp med den nesten like ferske "Beehive".  Dette er et band som helt tydelig mener at mer er bedre enn mindre, og som trives klart best i store og mektige lydbilder. Som under tredjelåten "Grains of Sand" der bandet sørget for høy gåsehudfaktor og stive nakkehår. Meer opererer med et uttrykk som man skulle tro ville gjøre seg seg best på plate, men denne gjengen får låtene til å fungere også på scenen. 

Dette er krevende musikk med skjeve takter, lange låter og høy vanskelighetsgrad, men Meer framstår samtidig som et tilgjengelig og letthørt band. De trakterer en form for progressiv pop som krever mye av samtlige på scenen, men som samtidig krever lite fra publikum. Det er en oppskrift som fungerer, og selve bandet framstår fremdeles som et av distriktets stødigste og best samspilte. Bassist Morten Strypet og trommeslager Mats Lillehaug leverer bunnsolid komp. Gitarist Eivind Strømstad og keyboardist Ole Gjøstøl rammer inn låtene og strør på med fengende detaljer. Strykerne Åsa Ree og Ingvild Nordstoga Eide gir det hele karakter og mengder av særpreg, og fremst på scenen leverer søsknene Knut og Johanne Margrethe Kippersund Nesdal herlige vokalprestasjoner. Begge er scenevante entertainere som virkelig stråler når de får et publikum å spille for, og sammen sørget musikerne for å levere en konsert stappet med musikalsk snadder. 

Publikum fikk en liten pustepause med "Where Do We Go From Here?", men det tok ikke lang tid før bandet igjen gikk for full maskin med "Solveig". Lyden framsto som god i stort sett hele konsertlokalet, og på scenen leverte bandet en rekke høydepunkter utover kvelden. 

Dødpunkter var det ytterst få av, selv om søsknene Kippersund Nesdal har litt å gå på når det gjelder samhandling og prat mellom låtene. "Night By Day" og ikke minst "Valentina In The Sky" kan allikevel trekkes fram som klare høydepunkter under det som til slutt ble en festlig og fengende konsertkveld. Etter en drøy time med musikk ville publikum selvsagt høre mer av Meer, og da bandet kom tilbake på scenen med publikumsfavoritten "Cabin Preassure" så samtlige ut til å være fornøyde. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.