«Vi er nok et mollstemt folkeslag innerst inne.»

Slik het det i HAs anmeldelse av det nye albumet til gruppa Fra de mollstemte skoger for to år siden. På albumet «Kvisk åt meg» hadde hedmarksmusikerne Hege Nylund, Tove Hagen og Annar Bye tatt for seg noe av den fineste sanglyrikken som kan oppdrives i fylket. «Den dagen årets vakreste hedmarksalbum skal kåres, må dette være en suveren kandidat i sin klasse», het det i HA.

«Den senker sin tone

I tårevått bar

Djupt inne i skogen

Og venter på svar»

Slik lyder det i Jakob Lishaugens dikt «Den evige tone», som var valgt ut på albumet. Som helhet viste albumet hvilken lyrisk skattkiste hedmarkslyrikken utgjør. Den er ikke nødvendigvis så lystig. Men vemodet kan som kjent være vakkert det også. «Det er nærmest blitt et slags Hedmarks nasjonalalbum dette her,» het det i HA. Og det gjelder fortsatt – to år etter. For her er det vårt eget som tolkes og framstilles. Og hvem kjenner seg ikke som hedmarking, når det gjøres så fint som dette?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.