– Vi satser på å ha det fett på scenen og vi skal sørge for å lage god stemning og levere foran publikum, sier gitarist Øystein Skaaret Melby. Torsdag ble Klubb Nor nummer 25 avviklet i Klubbscene Rolf Jacobsen, og det var Helseskade, Infernal Limbo og elverumsingene i Cyanide som sørget for å levere litt metal i julestria.

Mot platedebut

Helseskade består av Sindre Bekkevold, Simen W. Pedersen, Samuel Harang, Øystein Skaaret Melby og Odin Bjerke. Bandet ble etablert i 2011, og i 2015 gikk de hele veien til finalen under HAs Uhørt-mønstring med låten «Lobotomering». Helseskade har foreløpig ingen utgivelser å vise til, men musikerne forteller at de nå er i full gang med innspillingen av bandets debutalbum.

– Vi har kun gitt ut et par EP-er, og det er litt av grunnen til at vi nå jobber mot en plate, sier vokalist Sindre Bekkevold. Bandmedlemmene forteller videre at planen er å gi ut albumet i løpet av 2017.

– Nå skal vi sørge for at vi blir 100 prosent fornøyd med resultatet, sier Melby.

Hyller klubb:nor

Helseskade er godt vant i Hamar kulturhus, og musikerne regner seg fram til at de har spilt på Klubb Nor sju ganger siden åpningen av kulturhuset.

– Dette er et bra og viktig grep. Vi vet at Kent Frydenlund jobber hardt for å gi unge musikere anledning til å vise seg fram på scenen, sier trommis Simen Pedersen. Helseskade tror allikevel at Klubb Nor lider av å ha et litt barnslig image. Rundt 60 mennesker var på plass under torsdagens konsert, og bandet håper at større oppmøte vil føre til at flere velger å starte opp sitt eget band.

– Vi skulle gjerne sett at enda flere publikummere tok turen. I dag finnes det nesten ingen band i området, og vi håper selvsagt at de som kommer får lyst til å starte egne band, sier Bekkevold. Under torsdagens konsert stilte Helseskade til konsert med et program bestående av egne låter.

– Vi har dessuten øvd inn en coverlåt i tide til konserten, og det er faktisk en julelåt, sier Melby. Under konserten skulle det vise seg at det faktisk var Alf Prøysens «Du og jeg og dompapen» som nå har fått ny metal-drakt, og Pedersen innrømmer at de Helseskade-versjonen er noe råere enn originalen.

– Det er en brutal og høylytt versjon av låten. Vi kan i alle fall slå fast at det er noe helt eget, sier bassist Odin Bjerke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.