De var bare tre stykker til å begynne med, og laget et band tilbake da de gikk og trasket i ungdomsskole-sko. Med behov for å få med flere i bandet, dro Sindre, Odin og Samuel på Bandcamp, og der traff de Simen og Øystein etter at de hadde spilt konsert. Gjennom musikken ble guttene kompiser, men det tok litt tid før de ble skikkelig kjent med hverandre.

STEM PÅ HELSESKADES VIDEO «Lobotomering» HER!

– Vi øvde på Seaside, og ble bedre og bedre kjent etter hvert - sjøl om det var litt kleint i begynnelsen, mimrer Samuel.

Nå øver bandet i kjelleren på kulturhuset, og kan skryte av flere år på baken, og mange spillejobber rundt om i distriktet. De sikter så smått framover, men tar det i et behagelig tempo.

Dr. Reserve

Fra tidlig av var det trash-metall og bøllete rock som preget lydbildet. Sjøl omtaler guttegjengen seg nå som traktører av sjangeren alternativ metall. Inspirasjonskildene er mange, og tekstene er på norsk. Tematikken og rammene strekker de langt, og har avansert scenografi med både sminke og kostymer.

– Det er Sindre som skriver de fleste tekstene, og det er derfra mentalsykehuspreget kommer inn, forteller Øystein.

– Etter at vi hadde spilt inn musikkvideoen til låta gikk jeg på butikken i fullt kostyme med blod over hele meg og skremte vettet av dama i kassa, det hadde jo vært knivstikking samme dag, fortsetter han.

Ved siden av å kle seg ut og presentere seg med artistnavn på konsert har bandet Helseskade et tydelig mål med musikken: Det å ha det gøy sammen.

urbane planer

Guttene i bandet forteller at de har spilt på omtrent alle konsertscener i Hamar og mye rundt i fylket ellers også. Det er mentor Kent Frydenlund som står bak mye av bookingen, og det var også gjennom han at mulighetene for Uhørt dukket opp.

– Vi har ikke intensjoner om å vinne, men det er gøy å delta og vi håper at vi får folk til å stemme, nikker guttene samstemt.

De har noen egne fans, og synes at det er koselig hvis folk liker det de hører, selv om det ikke er noe mål i seg selv.

Fremover sikter guttene mot en spillejobb i Oslo, og en EP som skal ut på strømmetjenester i Norge. Så får vi tru helsa holder.

fakta

Låt: «Lobotomering»

Medlemmer: Sindre Bekkevold (19) vokal, Simen W. Pedersen (19) trommer, Samuel Harang (20) gitar, Øystein Skaaret Melby (19) gitar og koring, Odin Bjerke Strand (18) bass.

Sjanger: Alternativ metall. 

Sted: Hamar.

Øvingsrom: Hamar kulturhus

Oppstart: 2012

Erfaring: Ungdommens Kulturmønstring, Tangenrock, Imaginefestivalen ++

Inspirasjon: Metallica, Gojira.

Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Musikkstudentene i Not Dark Yet så tidlig at det var et potensial i bandet
Les også
KULTUR UHØRT: Kamilla November håper at Uhørt vil åpne nye dører til der hun trives aller best.
Les også
KULTUR UHØRT: Det er ikke lett å få til ukentlig øving når trommisen i Deceive Me har bosatt seg i Trøndelag..
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Aras Hajo kom til Norge fra Syri. Med seg hadde han interesse for musik.
Les også
KULTUR UHØRT: Når Aether er i godt humør kan de pumpe ut flere nye låter i uka.
Les også
KULTUR UHØRT: Med en blanding av tunge, tekniske og progressive metal-låter vil Adsecula å ta publikum med storm.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00