De var bare tre stykker til å begynne med, og laget et band tilbake da de gikk og trasket i ungdomsskole-sko. Med behov for å få med flere i bandet, dro Sindre, Odin og Samuel på Bandcamp, og der traff de Simen og Øystein etter at de hadde spilt konsert. Gjennom musikken ble guttene kompiser, men det tok litt tid før de ble skikkelig kjent med hverandre.

STEM PÅ HELSESKADES VIDEO «Lobotomering» HER!

– Vi øvde på Seaside, og ble bedre og bedre kjent etter hvert - sjøl om det var litt kleint i begynnelsen, mimrer Samuel.

Nå øver bandet i kjelleren på kulturhuset, og kan skryte av flere år på baken, og mange spillejobber rundt om i distriktet. De sikter så smått framover, men tar det i et behagelig tempo.

Dr. Reserve

Fra tidlig av var det trash-metall og bøllete rock som preget lydbildet. Sjøl omtaler guttegjengen seg nå som traktører av sjangeren alternativ metall. Inspirasjonskildene er mange, og tekstene er på norsk. Tematikken og rammene strekker de langt, og har avansert scenografi med både sminke og kostymer.

– Det er Sindre som skriver de fleste tekstene, og det er derfra mentalsykehuspreget kommer inn, forteller Øystein.

– Etter at vi hadde spilt inn musikkvideoen til låta gikk jeg på butikken i fullt kostyme med blod over hele meg og skremte vettet av dama i kassa, det hadde jo vært knivstikking samme dag, fortsetter han.

Ved siden av å kle seg ut og presentere seg med artistnavn på konsert har bandet Helseskade et tydelig mål med musikken: Det å ha det gøy sammen.

urbane planer

Guttene i bandet forteller at de har spilt på omtrent alle konsertscener i Hamar og mye rundt i fylket ellers også. Det er mentor Kent Frydenlund som står bak mye av bookingen, og det var også gjennom han at mulighetene for Uhørt dukket opp.

– Vi har ikke intensjoner om å vinne, men det er gøy å delta og vi håper at vi får folk til å stemme, nikker guttene samstemt.

De har noen egne fans, og synes at det er koselig hvis folk liker det de hører, selv om det ikke er noe mål i seg selv.

Fremover sikter guttene mot en spillejobb i Oslo, og en EP som skal ut på strømmetjenester i Norge. Så får vi tru helsa holder.

fakta

Låt: «Lobotomering»

Medlemmer: Sindre Bekkevold (19) vokal, Simen W. Pedersen (19) trommer, Samuel Harang (20) gitar, Øystein Skaaret Melby (19) gitar og koring, Odin Bjerke Strand (18) bass.

Sjanger: Alternativ metall. 

Sted: Hamar.

Øvingsrom: Hamar kulturhus

Oppstart: 2012

Erfaring: Ungdommens Kulturmønstring, Tangenrock, Imaginefestivalen ++

Inspirasjon: Metallica, Gojira.

Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Musikkstudentene i Not Dark Yet så tidlig at det var et potensial i bandet
Les også
KULTUR UHØRT: Kamilla November håper at Uhørt vil åpne nye dører til der hun trives aller best.
Les også
KULTUR UHØRT: Det er ikke lett å få til ukentlig øving når trommisen i Deceive Me har bosatt seg i Trøndelag..
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Aras Hajo kom til Norge fra Syri. Med seg hadde han interesse for musik.
Les også
KULTUR UHØRT: Når Aether er i godt humør kan de pumpe ut flere nye låter i uka.
Les også
KULTUR UHØRT: Med en blanding av tunge, tekniske og progressive metal-låter vil Adsecula å ta publikum med storm.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.