– Det tar litt tid når man har åtte personer som skal mene noe, og vi har alle vært involvert gjennom hele prosessen. På den måten kan man beskrive dette som et demokratisk album, smiler Meer-vokalist Johanne Kippersund Nesdal. Pop-orkesterets selvtitulerte debutalbum «MEER» slippes i dag, og lanseringskonserten er fredag kveld i Hamar Teater.

– Vi er veldig stolte av resultatet. Det er en veldig gjennomarbeidet plate som vi virkelig kan stå for, sier Kippersund Nesdal.

Les anmeldelsen her!

Startet som duo

Det som i dag er et velsmurt pop-orkester, ble etablert som et lite prosjekt av ekteparet og bandkollegaene Johanne Kippersund Nesdal og Eivind Strømstad i 2008.

– Det hele startet som en enkel duo med Eivind og meg da vi gikk på musikklinja, forteller Johanne Kippersund Nesdal.

Senere samme år arrangerte paret Kippersund Nesdal og Strømstad en julekonsert sammen med dagens trommeslager Mats Lillehaug. Eivind Strømstad forteller at julekonserten etter hvert utviklet seg til å bli en liten tradisjon for bandet. Nye musikere meldte seg på, og besetningen ble bare større og større for hver konsert de spilte.

– Etter vår tredje, årlige julekonsert i 2011 var vi så fornøyd med resultatet at vi bestemte oss for å ta det hele med til studio, forteller Strømstad.

Resultatet av innspillingen ble bandets første utgivelse; en femspors-EP som sto til terningkast seks av HAs anmelder.

Strømstad forteller at de raskt kom fram til at de skulle satse videre mot bandets første fullengder, og våren 2014 fant de vegen tilbake til StudioEner og produsent Frode Berntzen.

Les også alle HAs cd-anmeldelser her!

Selvstendig utgivelse

Pop-orkesteret har valgt å gi ut albumet uten hjelp fra distributører eller plateselskap.

– Det har gitt oss full kunstnerisk frihet, og vi har brukt den tiden vi trenger gjennom hele prosessen. Akkurat det kan nok merkes på resultatet, sier Strømstad. Vegen har vært lang, men ting tar tid når samtlige musikere i Meer skal få mulighet til å si sitt.

– Når man har et søskenpar og et ektepar i bandet, blir diskusjonene litt hete innimellom, smiler Strømstad.

Det eneste som nå gjenstår er å vente på tilbakemeldingene fra kritikere og publikum, men gjengen i Meer føler seg rimelig sikre på at resultatet er vellykket.

– Det at vi ikke har gått lei albumet sier ganske mye. Vi har jobbet med denne plata i to år, og jeg har fremdeles låtene gående i bilen, sier Strømstad.

– Vi har laget en plate med vår egen stemme. En plate som ikke er likt noe annet jeg har hørt tidligere, sier Kippersund Nesdal.

Bandet annonserte dessuten navnebytte i forbindelse med høstens utgivelse av singelen «Night by Day», og Kippersund Nesdal forteller at Meer er et navn som passer orkesteret på mange forskjellige måter.

– Det er et ord man finner på veldig mange språk som har noe med hav, sjø eller vann å gjøre, og siden vi er fra Mjøsområdet fant vi ut at det var passende. Det passer også fint i forhold til dynamikken og formen i vår musikk, sier hun.

Ekteparet og bandkollegaene forteller at bandets langsiktige mål er å spille så mye som mulig for så mange som mulig.

-Vi håper at denne utgivelsen gir enda flere mulighet til å høre musikken vår, og at vi får anledning til å spille flere konserter rundt om i landet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00