Countryrock er en billedlig sjanger med sjel og sjarm. Det er tydelig at Hege Øversveen fra Biri er inspirert av amerikanske musikkbevegelser, og plata hennes Goodbye Yellow Roses har disse trekkene, med bilder, sjel og sjarm. Skiva låter både velprodusert – den er jo tross alt laget i Nashville – og flott, med behagelige arrangementer som utfyller hverandre godt og passer til uttrykket. Den fyldige kassegitaren, plukkende elgitar, enkle trommer og markert bass er til stede og det er harmonisk og litt cowboy, men også litt mainstream og glatt.

«Just let Him Love You» låter ekstra godt. Her har Hege Øversveen med et vibrerende orgel, munnspill og får til og med besøk av et følelsesladd horn. Låten har en god dose kjærlighetskonflikt, men også noe klassisk og sjelfullt i de tradisjonsrike og tidløse amerikanske ligningene, som vi møter i musikken til for eksempel Bob Dylan eller Neil Young, samt en håndfull triste blueslegender og mange andre; «You Walk for miles and miles on your own. Suddenly there is someone there to take you home». Plata utvikler seg til å bli enda litt tøffere i «Get The Fuck Out». Hege Øversveen holder det enkelt og ryddig, og det kler hun. Musikerne er helt klart dyktige og tilpasser seg fint etter Hege Øversveens dynamikk. Jeg synes spesielt trommeslageren skiller seg ut og spiller takter med dansefot og stilige cymbaler.

Jeg likte tittelsporet «Goodbye Yellow Roses». Her har Øversveen igjen god dynamikk i det instrumentale og folkelig lyrikk. Hun skal ha ros for sin tradisjonsrike gjennomføring av sjangeren, er tett oppunder femmer`n, men får trekk for at det til tider låter for polert og pop.

Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.