Majorstuen Fiddlers Company

En lubben lundefugl, en galende gauk, en flygedyktig uglepapegøye og den svært lite sette nikkersfuglen – det er blant fugleskapningene som befolker folkemusikkbandet Majorstuens nye album «Kvitre». Med østerdølen Tove Hagen på fele, bratsj og cello, er Majorstuen 15-årsjubilant i år, og markerer det med utgivelsen av «Kvitre», som opprinnelig var et bestillingsverk til Førdefestivalen i 2013. Det er Majorstuens sjette album, og med dette ikke bare befester de sin posisjon, men sørger også for å drive seg selv videre i stadig nye retninger, med fuglesangen og fuglenes vesen som inspirasjon. Resultatet er et album som både gleder og inspirerer, og som ikke minst viser hvordan folkemusikken kan tas i bruk på nye vis. Inntrykk gjør også dodofuglens sørgmodige sang; den som levde sitt fredelige liv uten fiender

på Mauritius til slutten av 1600-tallet, da den ble utryddet av europeiske sjøfolk. For strengeinstrumenter kan brukes til så mangt – nå også til å gi stemme til dodofuglens sorg.

Omtalt av Geir Vestad

Terning 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.