Smek­ten­de me­lo­di­er, liv­li­ge or­kes­ter­par­ti­er og plyst­ren­de kor var alt sam­men vik­ti­ge in­gre­di­en­ser da Hedmarken Symfoniorkester og Stor­ha­mar blan­de­de kor sto på sce­nen. Kvel­den var nem­lig de­di­kert mu­si­kal­pa­ret Rodgers & Ham­mer­stein. Og med kvel­dens fire sang­so­lis­ter, Mar­the Wer­ring Hol­mern, Anna Sund­ström Oter­vik, Hall­var Djup­vik og Alek­san­der Nohr, var det klart for et dyp­dykk inn i mu­si­kal­ver­de­nen.

Le­gen­da­risk mu­si­kal­par

Ri­chard Rodgers og Oscar Ham­mer­stein er to av de stør­ste nav­ne­ne i mu­si­kal­his­to­ri­en. Sam­men skreiv de fore­stil­lin­ger, som «Ok­la­ho­ma», «The King And I», og ikke minst «The Sound of Mu­sic». Mu­si­kal­pa­ret had­de enorm suk­sess, og mot­tok blant annet hele 15 oscarer for sitt ar­beid.

Kon­ser­ten ble spar­ket i gang av or­kest­ret, før Stor­ha­mar blan­de­de kor og ba­ry­ton Alek­san­der Nohr sleng­te seg på med «It’s a grand night for singing». Anna Oter­vik sang en farts­fylt ver­sjon av «June is bustin’ out all over», til god re­spons fra pub­li­kum.

Dans og all­sang i sa­len

– Litt nos­tal­gisk er det jo, det­te er mu­sikk jeg har hørt på i man­ge år – blant an­net så jeg «The King and I» i Oslo på 60-tal­let, for­tal­te publikummer Siri The­sen i pau­sen. 

– Både or­kes­ter og kor spil­ler bra, og jeg synes de har skaf­fet seg flot­te so­lis­ter. Fin ba­lan­se er det også. Jeg gle­der meg til nes­te del! men­te hun.

Og li­ker man over­ras­kel­ser, var del to ab­so­lutt noe å se fram til. Det ble klart fra før­s­te stund at pub­li­kum skul­le være med på noe litt uten­om det van­li­ge: Et­ter 30 se­kun­ders or­kes­ter­mu­sikk, stop­pet di­ri­gent Dag Nils­sen mu­sik­ken. Der­et­ter snud­de han seg, dan­set ele­gant rundt på po­di­et – før han fikk hele sa­len til å rei­se seg og bli med.

Da ko­ret gikk ut i sa­len un­der «Do-Re-Mi» fikk pub­li­kum også være med på å syn­ge. – Her har vi et kjem­pe­kor på over 500. Kan­skje er det ny hed­marks­re­kord? vit­set Nils­sen.

Hu­mø­ret fort­sat­te på topp da or­kes­ter og kor ga seg i kast med «There’s no­thing like a dame», med le­ken­de lett ak­kom­pag­ne­ment og plyst­ring i ko­ret. Og – som i de fles­te mu­si­ka­ler – end­te også den­ne kvel­den stor­slått da alle del­ta­ker­ne fram­før­te slutt­sce­nen fra «Ok­la­ho­ma» til stå­en­de ap­plaus i sa­len.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.