- Helt rått. Dette er den nest beste Seigmen-konserten jeg noen gang har vært på. Konserten i Den Norske Opera er det eneste som kommer foran, sier Werner Bjerke. Som blodfan av Seigmen var han selvsagt på plass under torsdagens konsert på Gregers, og Bjerke forteller at han nøt hvert eneste sekund av konserten sammen med kveldens konsertmakker Siri Ursin Gusland.

- Konserten var veldig bra. Jeg forventet at de skulle spille mer fra sitt nyeste album, men vi fikk en god miks av gamle og nye låter, sier Gusland som gir konserten en sterk femmer på terningen.

Legender

Seigmen ble etablert i Tønsberg i 1989 under navnet Klisne Seigmenn, og platedebuterte i 1993 med «Ameneon». Bandet, som i dag består av Sverre Økshoff, Alex Møklebust, Kim Ljung, Noralf Ronthi og Marius Roth, gikk rett til topps på VG-lista med tredjealbumet «Metropolis» i 1995 og gjentok suksessen to år senere med «Radiowaves». Til tross for stor suksess skulle det gå hele 19 år før Seigmen i 2015 lanserte albumet «Enola», og bandet gikk nok en gang til topps på hitlistene etter albumets lansering i 2015.

EKSKLUSIV TURNÉLISTE

Seigmen spiller ikke mange konserter, og bandets pågående turné inkluderer kun storbyer som Oslo, Stavanger, Drammen, Bergen og Trondheim. Ekstra hyggelig er det dermed at de fant plass til Hamar på turnélisten, og bandet så ut til å stortrives foran 450 elleville hamarsinger.

- Noen hevder at vi har vært her tidligere, men det husker ikke vi. Vi kommer gjerne tilbake, ropte vokalist Sverre Økshoff. Bandet festet i alle fall som om det var deres Hamar-debut, og de frammøtte i salen ble selvsagt med på laget. 

 - Det er helt sinnssykt at så mange kommer for å høre på et gammelt ektepar som oss, jublet bassist Kim Ljung. Bandet serverte låter fra flere ulike tiår, og etter 100 minutter med svette kropper, tunge riff og intenst strobelys avsluttet bandet festen med monsterhiten "Hjernen er alene".

- Det var stort å oppleve Seigmen i et så intimt konsertlokale, og det er nok mye av grunnen til å konserten var så bra som den var, sier Werner Bjerke fornøyd.

- Det eneste negative var at konserten tok slutt. Jeg hadde orket et par låter til, smiler Siri Ursin Gusland. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.