«Og jeg værer at noe er på gang, snart ber du om din egen sang. Slik blir det min tur. Og turen blir lang.» Teksten er ikke hentet fra «Ved siden av deg», men fra Ånneviks «Står meg av» fra hennes forrige album «Her bor».

Man kan allikevel ane at tekstlinjen henviser til nettopp «Ved siden av deg», og at det er denne turen Ånnevik synger om. For denne gangen letter Frida Ånnevik virkelig på sløret, og artisten byr på seg selv og sitt eget privatliv på en uventet naken og særdeles personlig måte.

Samtidig er nok «Ved sida av Deg» en låt som også mange andre mest sannsynlig vil kjenne seg igjen i. Og kanskje enda viktigere: En låt som folk virkelig kan få nytte og verdi av å høre på.

Rent musikalsk er det lett å kjenne igjen artisten fra Ridabu. Sangen innledes fint med Ånnevik alene med gitaren før resten av bandet gradvis melder seg på, og når man etter hvert kommer til refrenget åpner komposisjonen seg fint opp. Uttrykket er luftig, originalt, men allikevel vakkert og lettfattelig.

Et drivende andrevers med en leken bassist avløses av et nytt refreng og et lekkert mellomparti, og slik bygger Ånnevik og resten av bandet det hele fint opp mot sangens klimaks. Ånnevik har som vanlig jobbet seg fram til sine helt egne, originale melodier, og de personlige tekstlinjene formidles på en stødig, men allikevel naken og sårbar måte.

Det er elegant, genialt og veldig fint på én og samme gang.


Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.