Drøyt to år har gått siden forrige arrangement på festplassen, men fredag kveld var det nok en gang fest og liv på den sagnomsuste konsertarenaen. Vassendgutane var på plass som kveldens store trekkplaster, og med godt over 600 frammøtte tok det ikke lang tid før det ble liv foran scenen. 

Håper på ny storhetstid med festplassen

- Jeg håper inderlig at dette blir starten på en ny tid med en til to konserter i året. Dette er en unik arena på Hedmarken, og alt ligger til rette for å utvikle dette videre, sier Vallset-patriot Even Engen. Engen var tidligere leder av Vallset Idrettslag, som har samlet titusenvis av mennesker til konserter på festplassen opp i gjennom årene. Engen antar at publikumsrekorden ble satt tidlig på 2000-tallet da idol-stjernene Kurt Nilsen og Gaute Ormåsen gjestet scenen.

- Da var det nok rundt 4.000 her inne. Vi måtte stoppe billettsalget for å se om alle fikk plass, sier han. Vallset-ildsjelen er naturlig nok særdeles fornøyd med at festplassen har begynt å våkne til live igjen. 

- Dette har vært en populær møteplass for folket og en viktig inntektskilde for lokale lag og foreninger.  Det er flott å se at det nå har kommet nye ildsjeler inn idrettsklubben, og jeg håper virkelig at de lykkes, sier han.

Endelig liv i VALLSET

Det lokale bandet Route 24 satte tidlig stemningen, og med et knippe country-klassikere på menyen var det flere som fant veien til dansegulvet. Svein E. Solvang, Else Rønningen og Reidun Myrvold var blant dem som viste fram gamle dansetrinn, og den blide trioen forteller at de har gjestet Festplassen mange ganger gjennom flere tiår. 

- Nå er det lenge siden jeg har vært her, men i kveld hadde jeg lyst til å komme meg ut for å danse med noe godt i glasset, sier Rønningen. Valsetingene forteller at de vokste opp på en tid der det var mye mer liv og røre i bygda enn det er i dag. 

- Da var det fest på Folkets hus hver eneste lørdag, sier Myrvold. Den danseglade gjengen har også flere gode minne fra festplassen. 

- Jeg husker godt da DDE landet med helikopter på sletta utenfor festplassen. Da var det mange tusen her inne, sier Solvang, som er glad for at det endelig lages liv på festplassen. 

- Jeg ser at de har gjort en veldig god dugnadsjobb med kroa, og det er veldig flott at det skjer noe her igjen. I fjor skjedde det absolutt ingen ting, sier han, som får støtte av kveldens dansepartnere. 

- De burde absolutt få til flere fester. Mange har godt av å komme seg litt ut, og her i kveld ser man at folk i alle mulige aldre møtes. Folk danser og har det moro sammen, sier Rønningen. 

Se bilder fra festen øverst i saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.