Et digert smil bak et voksent skjegg og et fast håndtrykk er det første Aras byr på. Han er en travel mann som alle vil ha en liten bit av, men tar seg god tid til en prat med HA. For selv om dagen har vært travel er dette en fyr som liker å prate, og som er grundig når han skal fortelle om planene sine. De er det ikke få av.

Men akkurat nå ligger fokus for 25-åringen på Uhørt-konkurransen og det å sette sammen et band for å spille låta.

STEM PÅ ARAS HAJOS VIDEO "Tell me why" HER!

God blanding

Han havna i Sarpsborg da han kom til Norge, og fullførte siste bit av ungdomsskolen og videregående før han havna på Serviceledelse og markedsføringsutdanning på Rena. Nå bor han på Hamar og satser på musikk.

– Det var kjæresten min som sendte inn låta, og da tok HA etter hvert kontakt. Det er en stor sjanse som jeg selvfølgelig tar!

Aras, som stort sett har kompet seg selv på piano eller gitar, tok grep og satte sammen et band med folk fra rundt Mjøsa, der de forskjellige medlemmene kommer fra vidt forskjellig sjangerbakgrunn. Slikt blir det et spesielt uttrykk av.

– Jeg holder meg innenfor sjangeren poprock, men prøver å få noe preg fra Østen inn i den vestlige musikken, forklarer Hajo.

Etter omtale i HA har bandet allerede fått sin første spillejobb, og skal stille opp for Kirkens Nødhjelp under en politisk debatt om syriske flyktninger. Også der er Hajo, som selv har opplevd urettferdighet og undertrykkelse i sitt hjemland, klokkeklar:

– Flyktninger som kommer til Norge må integrere seg selv. Lære språket og akseptere lovene og reglene som gjelder.

til å kjenne seg igjen i

I slekta har Hamar-gutten en stor artist som har spilt for hundretusenvis av mennesker. Men Aras holder seg på matta og vil gjøre sin egen greie.

– Jeg hører på alt fra Bon Jovi til Metallica, men er veldig opptatt av at folk skal kunne relatere seg til låtene mine, som handler om vennskap, kjærlighet, og det å miste noen.

Uten all verdens sceneerfaring er Aras Hajo klar for å gi alt på Uhørt. Noen av låtene hans spilles allerede på radio, og et plateselskap har gitt feedback om at sounden er lovende. Med et stort smil og nok et fast håndtrykk haster Aras videre.

FAKTA

Låt: «Tell Me Why»

Medlemmer/artist: Aras Hajo (25)

Sjanger: Poprock. 

Stedstilhørighet: Hamar.

Øvingsrom: På Dalsjordet, i nærheten av Gjøvik. 

Oppstart: Har spilt hele livet, men startet dagens prosjekt i 2012. 

Erfaring: Familiekonsert sammen med onkelen Ciwan Haco, Ungdommens Kulturmønstring, spilletid på flere norske radiostasjoner. 

Inspirasjon/forbilde: Onkelen Ciwan Haco. 


Les også
KULTUR UHØRT: Musikkstudentene i Not Dark Yet så tidlig at det var et potensial i bandet
Les også
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Kamilla November håper at Uhørt vil åpne nye dører til der hun trives aller best.
Les også
KULTUR UHØRT: Det er ikke lett å få til ukentlig øving når trommisen i Deceive Me har bosatt seg i Trøndelag..
Les også
KULTUR UHØRT: Når Aether er i godt humør kan de pumpe ut flere nye låter i uka.
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Med en blanding av tunge, tekniske og progressive metal-låter vil Adsecula å ta publikum med storm.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00