– Det føles veldig bra. Det var veldig morsomt å være blant de tre som sto igjen under premieutdelingen. Vi har jobba jevnt og trutt siden vi starta på høstsesongen, og det har tydeligvis gitt resultater, forteller korpsleder Bror Tørudbakken til HA.

For lørdag kveld kunne 43 musikere fra Ringsaker Janitsjar triumfere da dommerne gjorde opp status på Otta. Blant seks korps i janitsjar-klassen, der fire var fra Oppland og to fra Hedmark, var det Ringsaker-korpset som låt best.

– HØYT NIVÅ

Musikerne fra Ringsaker imponerte med stykkene «Portrait of a city» av Philip Sparks, og sats nummer tre fra «Journey» av Christian Tenfjord.

Tørudbakken og kompani fikk totalt 96 poeng, noe som var akkurat nok: hakk i hæl fulgte Fåberg Musikkforening med 95 poeng.

Korpslederen mener konkurransen viste at det er høy klasse på korpsene i Hedmark og Oppland.

– Det er veldig moro å høre hvor mye bra musikk som blir levert, på ganske høyt nivå. Korpsbevegelsen er i ferd med å ta seg opp igjen, sier Tørudbakken.

HOLDER JULEKONSERT

Og snart har du en mulighet til å høre seierskorpset live. For nå skal de forberede seg til julekonsert, i Teatersalen i Brumunddal lørdag 2. desember.

– Vi har med oss Leif Anders Wentzel og Johanne-Margrethe Kippersund Nesdal som artister, opplyser Tørudbakken.

Etter det blir NM i janitsjar i Trondheim i mars et høydepunkt.

NES BLE NUMMER TO

Nes Musikkforening, Lismarka / Mesnali Brass og Brumunddal Brass deltok også i konkurransen på Otta, men i brass-klassen. Der ble Nes Musikkforening nummer to, kun to poeng bak vinneren Gjøvik Bybrass. Lismarka / Mesnali ble nummer fire og Brumunddal nummer seks.

Ti korps deltok i brass-klassen.

Geir Lillehovde fra Nes Musikkforening vant forøvrig solistprisen, på flugelhorn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.