Erik Lukashaugen debuterte som visesanger med sine tonesettinger av Hans Børli-dikt på albumet «Av en sliters memoarer» i 2013. Siden den gangen har Lukashaugen arbeidet med sine egne tekster, og på «Tel si ega tid» står han i hovedsak for både tekster og melodier.

På åpningssporet «Slik som det var i Elverum» går han da også selvbiografisk til verks:

«Har runda førti, men har fortsatt ingen svar.

Nå har je sagt opp jobben for å prøve med gitar

Mens je lengter telbake tel slik som det var i Elverum».

Identitet

Hjemkomst og identitetsfølelse er gjennomgående tema på albumet. Og når Lukashaugen har funnet tekster hos andre, er det noe av den samme tematikken han søker. Blant annet har han tonesatt Vidar Sandbecks «Mi hjembygds trakt», som er en vintersang, og et av høydepunktene på albumet.

Blant andre tekstforfattere har Lukashaugen funnet fram til Tore Hestbråten fra Grue Finnskog, som selv tidligere har levert både ei visetekstsamling og ei diktsamling. I det hele tatt er det mye fin hedmarkslyrikk på utgivelsen, som odølingen Hans Ludvig Fredheims tekst til avslutningssangen «Vise før skoga». Slik blir dette også et gjennomført hedmarksprodukt, og understreker Erik Lukashaugens sentrale rolle i visetradisjonen i Hedmark akkurat nå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.