I år er det faktisk 30 år siden Elgenes og Dance with a Stranger platedebuterte med det selvtitulerte albumet «Dance with a Stranger», og Elgenes forteller at han nå i ferd med å runde 4.000 spilte konserter.

– Jeg er sikker på at man blir bedre og bedre jo mer man jobber, og nå har jeg holdt på i 40 år, smiler musikeren.

Elgenes kan allikevel ikke erindre å ha spilt én eneste konsert i Brumunddal.

– Jeg kan ikke huske å ha spilt der tidligere, men man skal aldri være for sikker. Man går litt bort i tellinga i løpet av årene, og jeg har brent meg på lignende utsagn tidligere, sier han.

Ny plate i bagen

Nå kommer han til Brumunddal Live Scene, Bakgården med en splitter ny plate fra soloprosjektet Elg. Hans sjette soloalbum har fått tittelen «Feelosophy», og artisten forteller at publikum vil få en unik forsmak på de ferske låtene.

– Konserten i Brumunddal blir en slags pre-releasekonsert. Vi skal spille lanseringskonsert på Herr Nilsen fredag, men brumunddølene får altså førsterett denne gangen, sier han.

Elgenes forteller at albumet er produsert av og med musikere fra hans fødested på Nordlandet i Kristiansund, og at samtlige musikere blir med på turen til Brumunddal.

– Det er en vaskeekte Kristiansund-skive, sier han.

Albumet er produsert av Kyrre Sætran. og låtene er skrevet av Øivind Elgenes i samarbeid med amerikanske Jeff Wasserman.

Improvisasjon og samspill

Arrangørene fra Brumunddal Live Scene, Bakgården forteller at publikum kan vente seg en kveld med groovebaserte sanger og ballader som på forskjellig vis fusjonerer folk, jazz og rock til tidløs perfeksjon.

Elgenes forteller at bandet stiller til konsert med relativt frie tøyler.

– De som ikke har hørt oss spille tidligere kan forvente seg en salig blanding av improvisasjon og samspill, sier han.

Artisten er samtidig opptatt av å framheve viktigheten av klubbscener og andre lokaler som legger til rette for livemusikk.

– Live-scener har lenge vært en mangelvare i Norge, men nå ser det ut til at mange har fått tilbake trua på hjembygda. Nå dukker det opp stadig flere lokaler i distriktene, og det var en veldig positiv overraskelse at vi fikk mulighet til å spille i Brumunddal, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.