– Det hele startet på Gjøvik i 2013. Der møtte jeg på Steinar Albrigtsen og endte opp med å sitte og snakke med han hele kvelden, sier Nils Ivar Martila.

Martila spilte på det tidspunktet i metalbandet Claymords, men bestemte seg senere for å satse videre på musikken som soloartist. Det var da han kom på kvelden i Gjøvik.

– Jeg flyttet til Hamar i 2015 og kom i kontakt med Henning Ramseth for å spørre om han ville bidra i prosjektet. Han sa heldigvis ja. Det samme sa Steinar, til tross for at det hadde gått tre år siden vi møttes, smiler Martila.

Ramseth har bidratt som både produsent og musiker til prosjektet.

12 minutter lang

– Jeg har vært veldig forsiktig med å ta på med lignende prosjekter, men dette var et musikalsk utgangspunkt som jeg følte at jeg hadde gode forutsetninger for å kunne hjelpe dem med, sier Ramseth Resultatet er den nesten 12 minutter lange låten «The Pale and the Storm».

– Planen var hele tiden at det skulle være en låt som er litt annerledes, men det er faktisk mindre kontrastfylt enn jeg hadde sett for meg. Steinar har et nært forhold 70-tallsband som Black Sabbath og Deep Purple, så dette var nok ikke helt ukjent for han, sier Martila.

Lanseres med konsert

Utgivelsen skal markeres med konsert på John Dee i Oslo 5. mai. Til den konserten får Martila med seg sine gamle kamerater fra Claymords i tillegg til countrylegenden fra Nord-Norge.

– Steinar var klar på at dette var noe vi også måtte gjøre live, men ettersom vi kun har én låt skal vi spille en del fra Claymords katalog, i tillegg til et par coverlåter. Vi skal også spille en litt hardere versjon av «She belongs to the rain», røper Martila.

–Jeg har nok fortsatt langt hår i nakken, men litt for høyt hårfeste til headbanging, sier Steinar Albrigtsen, og fortsetter: Men det er aldri for seint å forandre på noe i livet, og dette er bare jævlig gøy. Jeg har jo vært fan av Black Sabbath helt fra starten. Og med slik musikk får jeg blåst ut en god del aggresjon. Så nå har jeg tenkt å growle litt jeg også.

– Egentlig er det bare en videreføring fra 70-tallet. For meg føles det ganske naturlig. Men jeg skjønner at for publikumet mitt i dag, kan det nok virke litt overraskende, sier Steinar Albrigtsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.