Meantime Records

Karin Krog (77) er en av Norges virkelige jazzveteraner og kan markere et halvt århundre som plateartist i år. Kanskje hørte du henne også under festforestillingen for Prøysen på NRK søndag kveld, da hun sang sin flotte versjon av «Æille har et syskenbån på Gjøvik»?

Krog har en evne til å få jazz til å høres tilforlatelig og enkelt ut, enten det er standardlåter som «You do something to me» og «The way you look tonight» eller orginalskrevne komposisjoner av Thelonious Monk og Billy Strayhorn. Så er tilfellet på denne plata, som hun gir ut sammen med den ett år yngre Steve Kuhn, en legendarisk amerikansk jazzpianist, som har samarbeidet med både John Coltrane og Stan Getz.«Break of day» er det fjerde albumet Krog og Kuhn gir ut sammen - det første kom i 1974 - og det oser av rutine og klasse. Med Lew Soloff på trompet og Eric Alexander på tenorsaksofon byr de på ren nytelse å ha i høyttalerne dine. Dette er verken vanskelig tilgjengelig eller krevende, bare velpolerte harmonier og gode stemninger.

Omtalt av Anne Ekornholmen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.