AnJazz har gjort det til en stolt tradisjon at festivalens åpnes av en kvinnelig artist, og China Moses var både klar og glad for å ta på seg oppgaven. Ivrig og energisk gjorde hun sitt til å blåse liv og varme i byens jazzpublikum, og det tok ikke lang tid før stemningen var der den skulle.

– Inviterende artist

Programmets besto hovedsakelig av låter fra hennes nyeste album «Nightintales», og den lokale artisten Geir Lund var blant de frammøtte som lot seg fenge.

– Konserten begynte veldig bra med en utrolig inviterende artist. Vi i salen ble på en måte dratt inn i konserten, enten vi ville eller ikke. Heldigvis var det mange i salen som også leverte noe tilbake, sier Lund. Moses stilte på scenen med et dyktig firemannsorkester bestående av Luigi Grasso på saxofoner, Joe Armon Jones på piano, Neil Charles på bass og Marijus Aleksa på trommer. Samtlige av musikerne bød på seg selv med lange solopartier og smittende spilleglede, og Lund forteller at det var vanskelig å sitte stille .

– Vi fikk en god miks av jazz, blues, funk og mye annet, og det svingte ordentlig. Jeg fikk skikkelig fot, smiler Lund som slettes ikke er ferdig med årets festival.

– Vi skal på Marilyn Manzur og «In the Country» med Knut Reiersrud og Solveig Slettahjell, også skal jeg selvsagt få med meg Frode Berntzen og Briskebyen Lyttemannslag, sier Lund.

samtlige fikk fot

I sin åpningstale konkluderte ordfører Einar Busterud med at jazz ikke lar seg så lett definere, og viste samtidig til Louis Armstrongs beskrivelse av jazz som en følelse. Akkurat det kan nok publikum skrive under på, for det var mange følelser i sving under onsdagens konsert. Samtlige i teatersalen lot seg nemlig rive med under onsdagens åpningskonsert, og under avslutningsnummeret «Running» sto faktisk samtlige i salen oppreist med fot i takt og klappende armer. Litt synd var det allikevel at ikke flere var på plass, for Moses og hennes dyktige medmusikere hadde fortjent å spille for fullsatt sal. China Moses sørget allikevel for en solid start på årets festival, og mange tok nok turen videre til Hamar domkirke der Karl Ivar Refseth trio fortsatte kvelden med sin konsert. AnJazz 2017 er i gang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.