Det er aldri noen tvil om hvor amerikanerne i Spock’s Beard har hentet inspirasjon fra. Her er det elementer av blant annet Yes, Gentle Giant og Emerson, Lake & Palmer, og bandet gjør heller ikke så mye for å skjule kjærligheten for de gamle dinosaurene. Her er det rikelig med orgel, Mellotron, gitarsoloer og blytung Rickenbacker-bass. Til sammen blir det en meget lyttervennlig opplevelse, med både sterke komposisjoner og meget kompetente musikere i alle ledd. Debutalbumet «The Light» var suverent, men også andrealbumet «Beware of Darkness» er sterkt. Tittellåta er en coverlåt av George Harrison, og inneholder en orgelsolo som minner om Yes’ «Roundabout». «Thoughts» starter med vokalharmonier à la Gentle Giant, og er en av de bedre låtene. Mine favoritter er likevel «The Doorway», «Walking on the Wind» og «Time has Come». Knallsterkt! «Waste Away» er kanskje et forsøk på å lage en lyttervennlig radiohit med lun og trivelig melodi. Fin låt, uansett. Konklusjon: Munter og optimistisk California-prog.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.