Han har nylig tilbakelagt konserter på The Select Security Stadium i Widnes, England, samt festivalen Live at the Marquee i Irland. Lørdag 24. juni var Elton John på plass på Excelsior Stadium i Skottland, og britiske medier kan melde at superstjernen har spisset formen før fredagens konsert.

Ifølge den skotske avisen The Daily Record leverte nemlig artisten en kveld til minnebøkene, og avisas anmelder, Graham Miller, skriver at Elton John ga publikum en «Wonderful Crazy Night» med en alle tiders hitparade.

– Mange av de rundt 14.000 publikummerne stilte til konsert med glamrock-kostymer, fjærboaer, platåsko og digre, fargerike solbriller. Det var som å gå tilbake i tid, skriver The Daily Records anmelder og fortsetter:

– Han har vært et ikon i flere tiår og er i dag å betrakte som en nasjonalskatt. Men det er først når du ser han briljere på scenen at du virkelig skjønner hvor spesiell han er. Med nesten 50 års erfaring er han en mester i sitt element.

Fire konserter Norden

Elton John innleder sitt Norges-besøk med konsert på Bystranda i Kristiansand dagen før han kommer til Hamar, men artisten har allerede vært på scenen i Skandinavia. 15. juni spilte han nemlig for 5.000 mennesker i Sønderborg, Danmark, og i etterkant av konserten kunne danske medier melde om en artist i storform.

hele Norge representert

Fredag kveld ventes dobbelt så mange mennesker på Stortorget, og arrangørene fra Hamar kommune, Stange kommune og Hamar Olympiske Anlegg gleder seg til å ta imot folkehavet.

– Jeg har registrert at det har vært veldig god stemning på hans seneste konserter, og at man opplever en artist i full vigør, sier Hamars kultursjef, Morten Midtlien.

Midtlien forteller at rundt 60 prosent av billettene er kjøpt av folk bosatt i Hamarregionen. De resterende 4.000 billettene er fordelt på folk fra hele Norge og store deler av Europa.

– Alle landsdeler er representert, og jeg vet at det også kommer publikummere fra Spania, Italia, Hellas, sier Midtlien.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00