Med albumet «Trøst for stusslige karer- Eldar Vågan på blå resept» tar Håkon Paulsberg fatt på Eldar Vågans lyriske univers. Titlene er velkjente og dialekten er intakt, men Vazelinas kjente rockabillie-preg er jazzet ned til det ugjenkjennelige.

Akkurat som Eldar Vågan og bilopphoggerne, opererer Paulsberg over flere ulike sjangre. Tekstene krever variasjon, og med elementer fra bluegrass, western, jazz, folk og visesang sørger musikeren for en variert blanding av uttrykk gjennom hele albumet.

Utgangspunktet er rimelig krevende. Det har 30 år med Vazelina Bilopphøggers, stort sett med den suverene tekstformidleren Viggo Sandvik i front, sørget for. Paulsberg prøver heldigvis aldri å overgå eller kopiere Vazelina Bilopphøggers. Det hadde vært en umulig oppgave.

Paulsberg har derimot kledd tekstene i helt ny drakt, og gjennom albumets ti spor får man inntrykk av at han lykkes i å tilføre ny substans til tekstene. Han treffer spesielt bra med «Ferje over Mjøsa», «Bedre hell æll medisin» og «Dumt», men lykkes dessverre ikke like godt gjennom hele albumet.

Tekstene fortjener ulike tolkinger til ulike ører, og kanskje vil Paulsbergs versjoner sørge for at enda flere vil få øynene opp for Vågans talent. Det vil nemlig alltid være behov for Vågans tekster som medisin og balsam for sjelen, og på den måten er dette et veldig kjærkomment album. På en annen side vil nok de aller fleste alltid foretrekke Vazelina Bilopphøggers herlige originaler.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00