– Aldershjemmet og Hamar Brass Jazz hedret han med en konsert på Brukshuset i fjor, og nå venter en enda større markering. Det synes vi han fortjener, sier veterankorpsets Finn Guldahl.

75 år med musikk

Ørbæk startet sin musikalske karriere i guttemusikken i 1943, og har i løpet av årenes løp vært engasjert som musiker, støttespiller og initiativtaker gjennom en lang rekke ulike korps og ensembler. I løpet av alle disse årene har han dessuten vært opptatt som komponist og tekstforfatter, og han har levert arrangementer og komposisjoner til aktører over hele landet. Han har hatt direkte innflytelse på musikklivet i Hamar i over 50 år, og i 2003 ble Ørbæk utkåret til Mesterborger av Hammer By, som den tredje i historien.

– Som utøvende musiker, komponist og tekstforfatter står Ander Ørbæk bak en rekke utgivelser. Anders har rett og slett vært en høvding i det lokale musikklivet gjennom mange år, sier Guldahl.

Stort program

Veterankorpsets Egil Hersleth. forteller at programmet utelukkende består av Ørbæks egne komposisjoner og arrangementer.

– Det var stor stemning for å hedre Anders Ørbæk over en helaften, og dette blir en kveld der vi fokuserer på hans musikk og det flotte miljøet som han har skapt på Hamar, sier han.

Veterankorpset, med dirigent Bjørn Frode Kvernstuen, har dessuten fått med seg Hamar Brass Jazz og Aldershjemmet som vil bidra med egne programposter, og arrangørene kommer med lovnader om en kveld preget av de vakreste valser, varmeste viser og taktfaste marsjer.

– Veterankorpsets sax-gruppe stiller også med en egen bolk i programmet. Dette blir en kveld med mye god musikk som jeg vet mange setter pris på, sier Hersleth.

Hamar Veterankorps består i dag av rundt 40 musikere, og flere av musikerne har spilt og samarbeidet med Ørbæk siden oppstarten av Hamar Guttemusikkorps i 1943.

Konserten finner sted i Hedmarksmuseets Aula 20. oktober.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.