– Jeg har stor interesse for musikk, og her kan jeg kombinere den vanlige driften med musikalske opplevelser, sier Herredsvang-driver Bjørn Inge Sandvold.

Trengte betenkningstid

Herredsvang har utviklet seg til å bli et populært samlingspunkt i distriktet, men i løpet av det siste året har det vært langt færre konserter enn tidligere.

– Vi hadde seks måneder med betenkningstid, men nå har vi fått på plass en ny avtale med utleier. Da måtte vi si ja til å hoppe på igjen, sier Sandvold.

Driveren forteller at han har mottatt mange tilbakemeldinger fra konsertsultne mennesker i løpet av det siste året.

– Tilbakemeldingene har vært veldig positive, og mange var klare på at de savnet kvelder som dette, sier han. Sandvold påpeker at konsertene først og fremst skal fungere som krydder i den hverdagslige driften. – Vi har drevet huset som vanlig hele tiden, men nå ser vi at det faktisk har blitt butikk av disse konsertene. I kveld har vi 100 til bespisning, og nesten 400 inne i salen, sier han.

Blåtoner

Tirsdag kveld var Knut Anders Sørum, Nora Jabri og Lewi Bergrud på plass i Herredsvang Forsamlingshus med julekonserten «Blåtoner», og salen var stappet med publikum som alle gjorde sitt for å sanke inn julestemningen.

– Knut Anders Sørum var faktisk den første artisten som kom hit etter at jeg ble driver. Akkurat det gjør dette ekstra morsomt, sier Sandvold. Både Sørum og Jabri har stått igjen som vinnere av tv-programmet «Stjernekamp», og Sandvold forteller at det var hard kamp om billettene.

– Det er slettes ingen selvfølge med fulle hus, men vi har et veldig trofast publikum. Denne konserten var utsolgt for tre måneder siden, smiler han.

Finn Kalvik, Anne Nørdsti og Sørum, Jabri og Bergrud har alle sørget for en god avslutning på 2016, men gjengen i Herredsvang er kun så vidt i gang med konsertsatsingen. På nyåret venter nemlig konserter med artister som Anne Grete Preus, Henning Kvitnes og Guren Hagen.

– Det meste begynner å bli utsolgt allerede, smiler Sandvold.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.