Artister: Sol i skuggeskog

Album: Den eine

Vurdert: Trioen Ingrid Lian-Bjørgum, Einar Lian-Bjørgum og Øyvind Sandum befinner seg på sitt tredje album fortsett i lett gjenkjennelig skuggeskog-sound, og kanskje er de enda sikrere i uttrykket. Sjangeren er i hovedsak lyriske viser, med et visst folkemusikkpreg. Det tekstlige er fortsatt viktig, for fra første låt er tekstene med på å bære den lyriske grunntonen. Nyskapende skal en kanskje ikke si det er, men det er vesentlige sentrallyriske verdier det kretser rundt; lengsel og håp, nærhet og tilhørighet. Kanskje kunne de tre ha dristet seg til å søke noe videre i det tekstlige denne gangen; det hadde nok vært rom for enda større spenn. Men samtidig har de dyrket uttrykket sitt til en myk og stilig eleganse som gjør «Den eine» til det klart beste av de tre albumene deres.

Omtalt av: Geir Vestad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.