Se på det tøffe omslaget og hør på tittelen: «Screaming for Vengeance». Ingen tvil om at dette er bøllete saker!

Heldigvis står også musikken i stil til den aggressive jernfuglen på coveret. Dette er skarpladd heavy metal av den gode, gamle sorten.

Skiva åpner med et par tidløse Priest-klassikere, nemlig den korte introen «The Hellion» og den påfølgende «Electric Eye». Disse to skulle senere bli et fast åpningsnummer.

«Riding on the Wind» er en kjapp og fengende rocker hvor Rob Halford virkelig får kjørt stemmen opp i stratosfæren.

Jeg må også trekke fram tittellåta, som låter som en adrenalinsprøyte rett i hjertet. Soloene fra Glenn Tipton og KK Downing, etterfulgt av en rå gitarharmoni og et minst like tøft riff, er høydepunktet for min del.

«Devil’s Child» er et annet mesterverk, mye på grunn av Halfords vokal etter 2:45. Gåsehud under spandexen!

Jeg anbefaler «Special 30th Anniversary Edition» fra 2012. Her får man en haug med liveopptak, i tillegg til en sublim DVD fra US Festival 1983. Her spiller Priest i dagslys foran 600.000 folk. Ubetalelig!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.