Hvem Emma Hegermann er? Jo, Emma er en hund, som bor i Hegermanns gate, der Cecilie Heramb også bor. Og slik ble bandnavnet til. Samtidig er Emma Hegermann er «et skapende alter ego for Cecilie Heramb», som det heter.

En gøyal hund er det på platecoveret også, men det er ikke Emma, men nabohunden i gata, som er litt yngre og sprekere, ifølge Cecilie. For den egentlige Emma begynte å bli litt for skrøpelig til å være cover-hund, men hun er i god form, om noen skulle lure.

Og nå er det klart for bandets selvtitulerte album. 4. februar tar de turen til Vinyl og kaffe i Hamar, der de gjør sin første konsert etter plateslippet. Og med et slik slipp-lokale, er det selvagt at plata også kommer på vinyl.

Lidenskap

Selv har ikke Cecilie Heramb (født 1977) vært bosatt på Hedmarken siden 1996, da hun dro til Oslo for å studere. Men det var her det musikalske grunnlaget ble lagt. Fem år gammel begynte hun med fiolin i kulturskoen i Stange. På musikklinja på Stange vgs. gikk hun i klasse med musikere som Thale Bergsaune og Guro Hjemli.

I Hamar Arbeiderblads arkiv har hun også etterlatt seg spor. som da hun 1. nyttårsdag 1995 deltok Hamar domkirke da si biskop Rosemarie Köhn og artisten Silje Nergaard møttes ved alteret sammen med eget strykeorkester og Storhamar blandede kor.

Den gangen spilte Cecilie Heramb fortsatt klassisk fiolin. Hun prøvde seg på Musikkhøgskolen også, men endte med psykologi og medisin i stedet. Nå har hun jobbet som lege i mange år, og forsker for tida i arvelig brystkreft.

– Jeg prøver å drive vekselbruk mellom jobben og musikken. For jeg har ikke lyst til å gi slipp på noen av delene, sier hun.

– For musikken er min lidenskap og mitt frirom. Og det er så gøy å være sammen med folk med samme lidenskap.

tar styringa

Etter at hun ga slipp på en klassiker fiolinen, dukket køntri-fela opp, som hun sier. Og hun orienterte seg i retning folk-, bluegrass- og country-inspirert musikk. Hun har tidligere spilt sammen med bluegrassbandene Ila Auto og Onkel Tuca. Nå har hun hentet inspirasjon hos artister som J.J. Cale, Bjella og Aimee Mann, og selv skrevet tekster og melodier til alle sporene på debutalbumet, unntatt ett.

I tillegg til å a skrevet låtene og satt sammen bandet, gir hun det også ut på sin egen label Meteoritt.

– Det er første gang jeg er leverandør av råmaterialet til et musikalsk samarbeid. Og jeg liker å ha henda på alle ratt, sier hun.

– Tidligere har jeg vært vant til å sitte i baksetet, tulle og ha det gøy. Men det er fint å prøve noe annet også.

Lang prosess

Men det har tatt sin tid, sier hun.

– For vi har ikke forhastet oss. Vi er jo voksne alle sammen, og har nok å gjøre. Så albumet har vært i emning i en femårsperiode, og flere av låtene hadde nok ligget i skuffen min før den tid.

– Når jeg skriver, blir det gjerne litt filosofering over utfordringer som mange går gjennom. Men jeg sitter ikke og skriver litteratur. Da ville jeg beveget meg på tynn is. For tekstene er skapt i en musikalsk sammenheng, der orda og musikken dukker opp undervegs.

Og slik blir det plate av.


Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.