Det er sol, det er sommer, og det er et DeLillos-preg på gitar-hooken til Frode Berntzen. Det hele starter meget positivt. Vokalen til Anne Bolette Stang Eng er laidback og luftig, og gjør at man begynner å lytte litt nærmere til denne typen låter det går tretten av på dusinet på radioen, nemlig folkelige og gitarbaserte låter som setter oss i sinnstilstanden «Nå koser vi oss, dere!».

Lander aldri i verset

Refrenget er kult, og måten det sparker ifra verset er moro. Men resten av låten er vanskelig å få et grep om. Lyttemannslaget kaller låten selv «en frisk popish sang med tall på akkordene», og det er kanskje der problemet ligger. Versene synges litt for mye på tallene, og komposisjon og melodilinjen flettes aldri inn i hverandre. Man sitter egentlig bare og venter på at spenningen forløses.

Preken om øl og sol

Bandet har gått vekk ifra forutsigbare rimmønstre, noe som i og for seg er bra, men teksten i seg selv er ikke all verdens. Man kan argumentere for at sommerlåter sjelden har en dypere mening, men Postgirobygget og deLillos har i det minste lagd tekstlinjer som fester seg. Refrenget «Tia går sakte nå. Har har vi det bra. Her er det tid for gode venner» blir litt tamt, rett og slett. Og at Berntzen og co. liker å «ta en kald øl» er neppe en allegori for noe mer. Men budskapet er sjangeren likt; lett fordøyelig og lite kontroversielt. Og vi nordmenn liker visst slikt.


Les også
Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.