Det er sol, det er sommer, og det er et DeLillos-preg på gitar-hooken til Frode Berntzen. Det hele starter meget positivt. Vokalen til Anne Bolette Stang Eng er laidback og luftig, og gjør at man begynner å lytte litt nærmere til denne typen låter det går tretten av på dusinet på radioen, nemlig folkelige og gitarbaserte låter som setter oss i sinnstilstanden «Nå koser vi oss, dere!».

Lander aldri i verset

Refrenget er kult, og måten det sparker ifra verset er moro. Men resten av låten er vanskelig å få et grep om. Lyttemannslaget kaller låten selv «en frisk popish sang med tall på akkordene», og det er kanskje der problemet ligger. Versene synges litt for mye på tallene, og komposisjon og melodilinjen flettes aldri inn i hverandre. Man sitter egentlig bare og venter på at spenningen forløses.

Preken om øl og sol

Bandet har gått vekk ifra forutsigbare rimmønstre, noe som i og for seg er bra, men teksten i seg selv er ikke all verdens. Man kan argumentere for at sommerlåter sjelden har en dypere mening, men Postgirobygget og deLillos har i det minste lagd tekstlinjer som fester seg. Refrenget «Tia går sakte nå. Har har vi det bra. Her er det tid for gode venner» blir litt tamt, rett og slett. Og at Berntzen og co. liker å «ta en kald øl» er neppe en allegori for noe mer. Men budskapet er sjangeren likt; lett fordøyelig og lite kontroversielt. Og vi nordmenn liker visst slikt.


Les også
Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00