Julekonserten «Stille Natt Hellige Natt» har utviklet seg til å bli en fast tradisjon i Brumunddal, og for mange står konserten i dag som en urokkelig førjulspost. Rune Larsen stilte som vanlig med et stjernelag av artister, og i år besto kvintetten av Alexander Rybak, Maria Haukaas Mittet, Marian Aas Hansen, Hans Petter Moen og Rune Larsen.

Debutant imponerte

Programmet hadde et noe religiøst preg, og i motsetning til mange andre julekonserter åpner denne gjengen opp for de litt mer ukjente julesangene.

Deler av innholdet var resirkulert fra fjorårets konsert, men akkurat det er ikke nødvendigvis negativt når man kun har tatt med det aller beste videre. Årets debutant, Hans Petter Moen, imponerte stort gjennom hele konserten, og det hele toppet seg da han leverte en flott versjon av «O helga natt». Marian Aas Hansen gjorde leverte som både solist og korist, men endte nok allikevel opp som den mest anonyme av de fem artistene. Rybak trakk sitt fiolinspill fint inn i komposisjonene, og han mottok stor applaus for sine innslag som solist. Spesielt under hans eget arrangement av «Vi tenner våre lykter» tok det helt av i kirkerommet.

Høydepunkt fra nord

Maria Haukaas Mittet sto for et par av kveldens store høydepunkter. Hun la listen høyt med «The night that Christ was born», men sparte allikevel det beste til sist. «Nordnorsk julesalme» har blitt en særdeles populær julesang i hele Norge og få, om noen, leverer den bedre enn henne. Rune Larsen bandt det hele sammen med sine egne betraktninger rundt julen, og det var åpenbart at han ønsket å formidle et større budskap enn hvor flott og fint det julehøytiden er. Larsen trakk fram krisesituasjonen i Syria, og glemte heller ikke å nevne dem som ofte har det ekstra tungt når alle andre har det ekstra hyggelig. Sammen serverte de både tradisjonell norsk julemusikk, spanske juletoner, ungarsk musikk og amerikansk gospel, og de hadde også, til publikums store glede, ryddet god plass til innslag av allsang. Kirketjener Johannes Høisveen stilte som vanlig opp som forsanger under «Julekveldsvisa»; et populært innslag som jule-kvintetten kun framfører i Brumunddal kirke. Nå kan julaften kan bare komme.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.