– Vi har allerede solgt mange billetter, men vi har plass til mange, mange flere, sier daglig leder i Prøysenhuset Marie Beate Rise.

Det er investoren Arthur Buchardt som tok initiativ til konserten, som finner sted ved Ringsaker kirke 11. august. Planen er å samle folk fra hele Innlandet til ved Mjøsa, og konsertens overskudd går uavkortet til Kreftforeningen.

– Kreftforeningen har vært en veldig god samarbeidspartner hele veien, og vi jobber hardt for å holde kostnadene nede slik at vi ender vi opp med mest mulig overskudd, sier Rise.

Mjøsa som bakteppe

Det er Oslo-Filharmonien samt solistene Ole Edvard Antonsen og Knut Anders Sørum som skal stå for underholdningen, og Rise føler seg sikker på at publikum kan se fram til en herlig kveld.

– Hvis man ikke har opplevd et så bra orkester tidligere, bør man virkelig benytte denne muligheten. Med Mjøsa som bakteppe kommer dette til å bli en utrolig flott konsert, sier Rise, som også gleder seg til å høre Ole Edvard Antonsen og Knut Anders Sørum.

– Oslo-Filharmonien har lagt opp til et gjenkjennelig repertoar med lett klassisk musikk, og jeg vet at de også kommer med helt nye arrangementer av Prøysens musikk.

Offensive Buchardt

Initiativtaker Arthur Buchardt gikk tidligere i sommer offensivt til verks på direktesendt tv. På «Sommeråpent»-sendingen fra Moelv uttalte investoren at han hadde håp om å samle så mange som 10.000 mennesker til konserten. Rise er klar på at akkurat det er i overkant offensivt.

– Arthur har hele tiden vært klar på at man må satse høyt, og han har hatt det målet hele tiden. Vi slenger oss selvsagt på, men akkurat det er nok i overkant optimistisk.

– Vi drømmer om å samle 10.000 mennesker, men jeg vil si at et oppmøte på 3.000-4.000 mennesker er mer realistisk, sier hun. For reisende publikummere setter arrangørene opp gratisbusser fra Moelven jernbanestasjon og parkeringen til Nortura på Rudshøgda.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00