ECMs Selected Recordings-serie er en utsøkt mulighet til å bli kjent med noen av de største navnene innen jazz.

Arild Andersen er blant de nøye utvalgte artistene som har fått lov til å samle noen personlige favoritter fra hele karrieren på ett album. Den norske bassisten har siden 60-tallet vært en av landets ledende musikere, og «Selected Recordings» gir en god oversikt over hva 71-åringen har syslet med all denne tiden. Andersen er på ingen måte alene; her dukker det opp kjente navn som Jon Christensen, Nils Petter Molvær, Ralph Towner og Paolo Vinaccia. Låtene er varierte, med alt fra stemningsfulle mesterverk som «The Island», til mer hektiske «The Sword Under His Wings». Sistnevnte er et voldsomt energisk opptak fra Moldejazz ’81 – med Bill Frisell på gitar og råtassen Alphonse Mouzon på trommer. Også Andersen får selvsagt briljere med sine lynraske fingre. Mine favoritter er «Gardsjenta» og «Sagn», begge fra 1990. Sistnevnte inneholder vakker sang av Kirsten Bråten Berg, lun gitarklimpring av Frode Alnæs og en aldeles himmelsk sax-solo av Bendik Hofseth. En super introduksjon til Arild Andersens rike univers. Nydelig høstmusikk er det også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.