– Det har vært en underlig og lang reise, men for meg har det vært en fantastisk tur så langt. Musikken har tilført noe helt nytt i livet mitt, smiler Trond Svendsen. Artisten, som til daglig jobber som krimreporter i HA, hadde ingen ambisjoner om at noen skulle høre på musikken han drodlet med hjemme på bruket i Furnesåsen.

Best akustikk på do

Svendsen forteller at det hele startet med en nysgjerrig kompis og en båndopptaker.

– En kompis av meg var ivrig på å høre det jeg holdt på med, og i 2011 spilte jeg inn tre låter.

– Det ble tre coverlåter, ettersom jeg fremdeles ikke hadde selvtillit nok til å vise fram mine egne, forteller han.

Med en liten båndopptaker plasserte Svendsen seg på do, ettersom baderomsflisene leverte god akustikk til kassegitaren og stemmen.

– Deretter ble det stille en stund, men et år senere fikk jeg en melding av Lars Linkas som ville møte meg, forteller Svendsen. Da hadde det ene opptaket fra dosetet blitt lagt ut på YouTube og delt videre på sosiale medier. Svendsen og Linkas fant raskt tonen.

– Jeg og Lars begynte smått å spille sammen, og etter hvert begynte jeg å slenge mine egne sanger på bordet. Da mente Lars at vi måtte sette sammen et band, forteller han. Bassist Vidar Tyriberget og trommeslager Tommy Kristiansen meldte seg på, og i dag er også organist Lars Viken med som fast medlem i bandet.

– Da løsnet låtskriverproppen min litt, og vinteren 2015 ble vi booket til å spille på Innlandsscenen til NRK. Vi hadde knapt nok spilt sammen, men debuterte allikevel som band direkte på NRK, forteller Svendsen.

innspilt på gamlemåten

I løpet av de neste månedene slapp Trond Svendsen& Tuxedo ut tre ulike singler. Deriblant «Love Like This» som allerede har levd sitt eget liv på norske radiokanaler. Med musikk inspirert av amerikanske tradisjoner fattet også det nordiske plateselskapet Rootsy Music interesse for Trond Svendsen& Tuxedo, og med platekontrakt på plass lå veien åpen for å satse videre mot bandets første fullengder.

– Man må ha et grunnfjell i bunnen, og Rootsy Music er et plateselskap som passer oss og vår musikk på en veldig god måte, forteller han. Albumet er spilt inn på tradisjonelt og analogt vis i Memphis Bound Studio på Smeby i Hamar.

– Her i Hamar har vi et helt unikt studio som tilbyr noe ingen andre gjør i Norge, og vi i bandet fant ut at vi skulle ta det helt ut. Vi ville spille inn alt analogt og trykke musikken på tjukk vinyl i utbrettbart cover, sier Svendsen. Han forteller at hele bandet er strålende fornøyd med resultatet.

– Det ble en veldig bratt læringskurve for meg som aldri hadde vært i studio, men jeg var opptatt at det skulle gjøres skikkelig. Plata skulle føles live, og det skulle framstå som et helhetlig album. Det føler jeg at vi har fått til, sier han. Levende musikk blir det også fredag kveld. Da lanserer Trond Svendsen og Tuxedo «Palomino Hotel» med konsert på Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus, og Svendsen gleder seg til å dele albumet med resten av folket.

– Konsertene er det fineste med å drive med dette her.

– Vi spiller LP-en i sin helhet, i tillegg til en del låter som ikke er utgitt ennå, forteller han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.