I hele sommer har vi snakket om været. Men det er bare Geirr Lystrup som har laget sang om det. Singelen med den ganske enkle tittelen «Været» er innspilt i Studio Ener med Frode Berntzen som produsent og er lansert som «årets alternative sommerlåt». På overflaten er det en fengende og glad og lett låt, men det er den egentlig ikke. For her er det klimakrisen det dreier seg om, med lett ironisk utlevering av nordmenns uskyldighet i forhold til alle disse som liksom sender det dårlige været til oss: «Har dere glemt all vår billige gass / Oljen vi hjalp dere med / Vi som fikk klimaforliket på plass / La oss få være i fred / Springflo og flommer som kommer helt bardus / Send det ned til Kina, ikke til det norske hus».

Noen tungvekter er det ikke akkurat fra Lystrup denne gangen, men en god idé er godt gjennomført med smittende ironi av et strøkent lag av lokalmusikere, bestående av Skjalg Lidsheim, Morten Strypet, Ole Gjøstøl og Frode Bentzen, pluss korende unger fra Utsikten barnehage.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.