Furnes-gården er ikke lenger i drift, men Dé Gloom sørger fremdeles for å holde liv i gårdsnavnet.

– Vi er et Deglum-band. Om ikke alle i bandet har opprinnelse fra denne relativt store gården, så har i hvert fall bandet i seg sjøl det, sier gitarist og vokalist Mathias Ryberg.

STEM PÅ DÉ GLOOMS VIDEO «Wistful smile» HER!

Rocka popkarer

Dé Gloom ble etablert i løpet av sommeren 2014 av kompisene Mathias Ryberg, Brede Skårer og Haaken Dobloug, og i løpet av den påfølgende vinteren ble bandet komplett da Per Alexander Fossheim Johansen og Håkon Vardeberg fant sin plass i bandet. Ryberg forteller at samtlige av medlemmene kan se tilbake til nokså lang fartstid i lokalmusikk.

– Hvis jeg skal snakke for oss alle vil det kanskje være Per som har bredest musikalsk erfaring. Han har gått musikklinja, og i dag studerer han jazz.

– Brede Skårer og Håkon Gisnås spilte sammen i et hamarband som het Revolt Resolve, og Haaken Dobloug spilte dødsmetall, forteller han.

Gitarist og vokalist Mathias Ryberg har skrevet låter og drevet med diverse prosjekter hjemme på gutterommet i over et tiår. Ryberg beskriver bandets musikk som gitarbasert fuzzpop med elementer fra 90-talls indie- og alternativ rock, og Ryberg kan fortelle at de jobber under ordtaket «less is more».

– Vi er rockegutter som liker pop, sier Ryberg.

For moro skyld

Dé Gloom var blant de siste bandene som ble med i HAs Uhørt, og Ryberg forteller at de kom ganske uforberedt inn i til mønstringen.

– Jeg visste ikke engang at vi var påmeldt før dagen vi skulle spille musikkvideo. Så det gikk fort og gæli, men vi er altså med, smiler Ryberg.

Ryberg forteller at han og resten av bandet opplevde selve opptaksdagen som en ganske rar affære. Musikerne er nemlig vant til å spille for full spiker foran et levende publikum, og i år har de blant annet varmet opp for navn som Dunderbeist, Hvitmalt Gjerde, Blomst og Slutface.

På spørsmål om hva de nå vil få ut av mønstringen er Ryberg krystallklar.

– Vi er med for å ha det moro, sier Ryberg.

FAKTA

Navn på låt: «Wistful smile»

Medlemmer: Mathias Ryberg (18), Brede Skårer (20), Håkon Gisnås Vardeberg (20), Per Aleksander Fossheim Johansen (21), Haaken Dobloug (22)

Sjanger: Fuzzpop med elementer fra 90 talls indie- og alternativ rock

Stedstilhørighet: Deglum gård

Øvingsrom: Snekkerstua til Haaken.

Oppstart: August 2014

Erfaring: Fem konserter i 2015. Varmet opp for navn som Dunderbeist, Hvitmalt Gjerde, Blomst og Slutface. 

Inspirasjon /forbilder: Elliott Smith, J. Mascis, Joakim Berg, Alf Prøysen

Les også
KULTUR UHØRT: Det er ikke lett å få til ukentlig øving når trommisen i Deceive Me har bosatt seg i Trøndelag..
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Kamilla November håper at Uhørt vil åpne nye dører til der hun trives aller best.
Les også
KULTUR UHØRT: Musikkstudentene i Not Dark Yet så tidlig at det var et potensial i bandet
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Med en blanding av tunge, tekniske og progressive metal-låter vil Adsecula å ta publikum med storm.
Les også
KULTUR UHØRT: Når Aether er i godt humør kan de pumpe ut flere nye låter i uka.
Les også
KULTUR UHØRT: Aras Hajo kom til Norge fra Syri. Med seg hadde han interesse for musik.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.