• Singelslipp: Frida Ånnevik lanserer singelen «Flyge fra» sammen med en ny musikkvideo laget av Hedmark-baserte Trad film. Foto: Anne Valeur

Frida Ånnevik har lansert singelen «Flyge fra» sammen med en helt ny musikkvideo. Sangen ble opprinnelig skrevet til bestillingsverket «Len dem ikke ut» fra Prøysen-jubileet i 2014, men Ånnevik er klar på at budskapet fremdeles er høyaktuelt, dessverre.

– Kommentarfeltene på nettet skremmer meg ganske mye om dagen. Det er veldig mange som er lite rause, og som skriver ganske stygt om folk som bare er litt annerledes enn de selv er. Enten de har en annen legning, hudfarge eller en annen tro, sier Frida Ånnevik.

Vær den du er

Singelen gis ut som en av smakebitene i forkant av artistens kommende album, som etter planen skal lanseres høsten 2017. Ånnevik er klar på at «Flyge fra» vil passe fint inn sammen med resten av albumet.

– «Flyge fra» er min hyllest til hvor stor kraft det er i folk. At vi som havner i en annen kategori enn det som normen må opparbeide oss selvtillit til å la være å flyge fra alt det en er, prøve å stå i det så lenge at det som er ubehagelig ved det går over. For så å oppdage at det er mindre slitsomt å være den man er enn å prøve å flyge fra det, sier hun.

– Låten er politisk selv om den handler om identitet, for i dag kan det virke som at identitet blir mer og mer politisk, sier hun.

hedmark-produksjon

Musikkvideoen er laget av produksjonsselskapet Trad. film, som består av filmprodusenter fra Elverum og Hamar. Ånnevik beskriver hele prosessen som en Hedmark-produksjon.

– Dette er folk jeg møtte helt tilbake til da jeg begynte å spille ettersom Volum-festivalen var en av de første som plukket meg opp, sier hun. Både singelen og musikkvideoen ble lansert samtidig, og Ånnevik er naturligvis spent på mottakelsen.

– Det er mer dialekt i låten enn det har vært på en stund, men det er også mer pop. De som har hørt sangen sier at den låter litt annerledes, men akkurat det har jeg litt vanskeligheter med å forholde meg til. Jeg lager musikk som jeg har lyst til å lage, sier Ånnevik.

Les også
KULTUR Se videoen til "De dagene jeg mister ting" her. 
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.