• Fridas nye plate.

Det er mer Børli enn Prøysen i det. Men aller mest Frida. Hun trekker linjene tilbake til begge de to forgjengerne hun har jobbet med tekster av. Men hun har samtidig tatt skrittet både ut av Prøysen-land og skogen, uten å kutte forbindelsen, men hun tar det med seg inn i sin egen verden.

Utgivelsen har vært ventet på med atskillig spenning. Debuten ga løfter om noe spesielt, og flere av dem ble innfridd med «Ville ord» i 2013. Ikke minst var «Ville ord» et album som rakk videre utover, samtidig som de lavmælte stemningene var enda mer mettede.  

Les også: Stort intervju med Frida Ånnevik om plata og det som kommer.

Men hvor ville vegen gå videre? Jo, allerede førstesinglen «De dagene jeg mister ting» sa tydelig fra i hvilken retning det bar. Det konkrete og jordnære i tekstene er rikelig til stede, men samtidig er det klart at Frida spenner videre enn før med sine mangeartede refleksjoner. Det er nært og fint, men samtidig åpner det opp noen glugger til en ny og vidtrekkende undring overfor livet. 

Frida er fortsatt visesanger, selv om hun stadig går i nye retninger. For visen er alltid på sitt beste når formen utfordres og utvides, og det gjør hun denne gangen i enda sterkere grad enn tidligere. Det er kanskje derfor denne plata gir inntrykk av å bevege seg i så mange ulike retninger, men alltid med Fridas særegne stemme og språklige nærhet som omdreiningspunkt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.