På telefon kan Magnus Løkken opplyse om at han går på folkehøyskole for å traktere trommene enda bedre i framtiden. Helt uten å være flau innrømmer han også at det er jazz det går i på skolen, og overbeviser om at det skal komme metallen til gode en dag.

STEM PÅ DECEIVE ME-VIDEOEN «Talking In Tongues» HER!

Han er yngstemann i bandet, og den som må stå til rette når media tar kontakt, de andre gutta er travle og har ikke tid. Det siste året har gått med til studiotid, og framover tenker denne gjengen å oppsøke flere arenaer for å uttrykke sin rock: Stange-rock.

tilfeldigheter

Det begynte som en ungdomsskolegreie med tre av gutta i bandet, de likte å kaste på huet og spille rock og trivdes med det. Men tilfeldighetene ville ha det til en utvikling, og allerede før han var ferdig med barneskolen havna Magnus i en spesiell situasjon som skulle lede til uventede ting.

– Jeg kræsja faktisk på sykkel med Stian, noe som førte til at han ble med meg hjem, og plutselig satt vi der og jamma sammen, forteller Magnus ivrig.

– Det var veldig koselig, og det neste som skjedde var at jeg ble spurt om å være med i bandet, fortsetter han.

Med eldre søsken og andre lokale band som inspirasjon bestemte gjengen seg for å starte på Rockeverkstedet i Stange i 2009, og siden har de holdt sammen. Og flere har vært med å gi medvind til gruppa, både i form av billige studiotimer, og sponsorpenger fra nasjonale foretak.

leve av musikken

Gutta søkte om penger, fikk utbetaling, og brukte rubbel og bit på en studioplate med ti låter. Det skulle ta et helt år, men endelig er plata klar til bruk.

– Vi lager låter i fellesskap, forteller Magnus. – En av oss tar med en idé, også jobber vi ut ideen på øving. Tekstlig inspirasjon hentes fra det dagligdagse:

– Livet er jo fylt med ganske mange interessante situasjoner, og det er det låtene bygger på, dikterer Magnus.

Han forteller at drømmen må være å kutte studiene til fordel for å leve av musikken. Neste år er det en turné med plata som er håpet.

– Du må få med at vi vil takke Bjørn Hagen og Øyvind Håkonsen! avslutter Løkken.

FAKTA

Låt: «Talking In Tongues»

Medlemmer: Stian Ripsrud (20) vokal, Sivert Steen (19) gitar, Kasper Skaaret (21) gitar, Joakim Nordholm (23) bass, Magnus Austad Løkken (19) trommer.

Sjanger: Creative metall-core. 

Sted: Stange. 

Øvingsrom: Rockeverkstedet i Stange. 

Etablert: 2009.

Erfaring: Return-stipendet, varmet opp for Honningbarna. 

Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Kamilla November håper at Uhørt vil åpne nye dører til der hun trives aller best.
Les også
KULTUR UHØRT: Musikkstudentene i Not Dark Yet så tidlig at det var et potensial i bandet
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Med en blanding av tunge, tekniske og progressive metal-låter vil Adsecula å ta publikum med storm.
Les også
KULTUR UHØRT: Når Aether er i godt humør kan de pumpe ut flere nye låter i uka.
Les også
KULTUR UHØRT: Aras Hajo kom til Norge fra Syri. Med seg hadde han interesse for musik.
Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00