Blinkende lys, glitter, nisser og gavehysteri. Moderne julemusikk preges gjerne av grandiose komposisjoner og stappmette lydbilder. Gjerne med et budskap om hvor flott og fantastisk jula er. Denne duoen lar seg ikke lokke med på kjøret. Roy Lønhøiden og Elin Moen Rusten snakker derimot på vegne av alle dem som ikke har det like bra i jula, og akkurat det oppfattes som både viktig og riktig gjennom tida som nå er i vente. Albumet består av både velkjente salmer og originale julemelodier, og duoen deler fint på vokal-ansvaret gjennom samtlige spor. Elin Moen Rustens skjøre stemme ligger fint ved siden av Lønhøidens ærlige og mer stødige uttrykk, og duettformatet tilfører albumet god variasjon og dynamikk fra start til slutt. Sammen toner duoen den kommersielle julefeiringen helt ned, og på den måten vil nok «Født i en stall» bli oppfattet som veldig lite julete. Her får man ingen bjelleklang eller juleklokker. Albumet består derimot av enkle komposisjoner, uten unødvendige krumspring, som til slutt legger til rette for at det er tekstene som kommer i fokus. Med «Født i en stall» fokuserer Lønhøiden og Moen Rusten på de svakeste i samfunnet, og uttrykket har et enkelt, ærlig og akustisk preg som kler duoens enkle, men allikevel viktige julebudskap på en god måte. Plata byr på flere sterke bidrag der «ingenmannsland», «Her kommer dine arme små» og «En vandrers bønn» framstår som spesielt sterke. Duoen treffer også bra med den klagende tonen i «Fattige var de som først fikk se».

Terningkast:4

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.