Det skal dekkes på til klassiske wienerkafé når Hamar og Festspillene i Elverum får storfint besøk av den østerrikske kvintetten Phiharmonia Schrammeln. Sammen med det lokale ensemblet Ziener Philharmonia, ledet av Torgeir Ziener, inviterer den østerrikske kvartetten til en formiddag med både lokal og internasjonal dansemusikk fra 1800-tallet.

Lokalt og internasjonalt

– Dette er en sjelden anledning til å høre denne musikken bli spilt av førsteklasses musikere. Vi har jobbet i over to år for å få dette til, sier initiativtaker Torgeir Ziener. Konserten finner sted i Frimurerlogens festsal 5. august, og arrangørene forteller at publikum kan se fram til en konsert med både schrammelmusikk og bidrag fra lokale komponister som Oluf Melvold og Lars Holo. Det blir dessuten servering av wienerske matretter.

– Vi fikk en henvisning fra Torgeir, og vi ja med en eneste gang. En veldig god idé.

– Dette er et ensemble bestående av topp, topp musikere, og det som er ekstra artig er at man kan dra paralleller mot det som skjer lokalt med Ziener Philharmonien. Nå kan vi vise det regionale sammen med den internasjonale toppen, sier Ørnulf Ring.

I Norge for første gang

Initiativtaker Torgeir Ziener forteller at de har jobbet hardt for å hente det østerrikske ensemblet til Norge og Hamar.

– De turnerer over hele Europa, men har aldri vært i Scandinavia. I år passet det heldigvis for alle parter, og for meg blir dette en anledning med Elton John-dimensjoner, smiler Ziener.

Han forteller videre at Philharmonia Schrammeln og Ziener Philharmonien kommer til Melgården på Deset i Åmot kommune for å holde konsert samme kveld.

– Vi må presse inn to konserter samme dag mens de endelig her, sier Ziener, som håper at mange tar turen til Frimurerlogen i Hamar for å høre.

– Salen har en størrelse og akustikk som passer veldig bra til denne musikken, og ettersom dette er en kafékonsert midt på dagen håper vi at mange trekker inn hit fra lørdagshandelen i gågata. Her er det plass til 200 mennesker, og vi mener at det bør være utsolgt, sier Ziener.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.