Wang opererer med en klassisk start på albumet, med «Peace Prize»; en låt som tar en spennende og overraskende vri.

Etter den pianobaserte, luftige, instrumentale introen som varer i over ett minutt, bygger låta seg opp, og tar en slu og fengende vending. Ellen Andrea Wang er på en flyplass, og passkontrollen er fryktelig gravende. Hva slags historie prøver hun å fortelle?

Jeg ble overrasket over innslaget med flyplass-speakeren i låta, et virkemiddel som iallfall jeg assosierer med pønkrock, og var uventet i Ellen Andrea Wangs pop-jazz sjanger.

Hun utvikler uttrykket og blandingssjangeren utover plata. Allerede på «bad blood» har popen overtaket. Bassgitaren på låta er riktignok kul og funky, og musikken hennes framstår likevel annerledes og fengende.

Sangene er varierte og balanserte. Lydbildet er verken for stort og rotete, eller for ribba. En fabelaktig arrangering av instrumenter.

«A Change Of Heart» er en sang som det er spesielt lett å like, med sitt tøffe, fengende orgel, og dynamiske oppbygning. Sangens etterfølger er «Heaven», og er virkelig en himmelsk og behagelig låt, som gjorde meg søvnig og avslappet. Her skjer det noe et stykke ute i sporet, og det musikalske landskapet tar seg opp før det faller igjen. Ellen Andrea Wang er virkelig kløpper når det gjelder dynamikk.

«Blank Out» er et album fylt av tøffe rytmer, funky bass, deilige og ømme jazz-akkorder, og vakker vokal. Det er spennende å høre på plata, og til- og med «Feelings» er en svingende og særegen sang, selv om tittelen er innmari klisjé.

Godt jobba av Ellen Andrea Wang, som har smurt ei god skive.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.