Det er på ingen måte selvsagt at countrymusikk fungerer på norsk. Sjangeren, som tradisjonelt preges av de gode historiene, mister gjerne mye av magien på vegen over Atlanterhavet.

Noen artister har allikevel egenskapene som skal til for å få det til å fungere, og med «Triste sanger og vals» treffer Roger Græsberg & foreningen med det aller meste. Mye på grunn av Græsbergs folkelige og gode tekster, men først og fremst på grunn av selve formidlingen. Tittelsporet «Triste sanger og vals», en fornorsket versjon av Willie Nelsons «Sad Songs and Waltzes», setter stemningen på en glimrende måte.

Et godt eksempel på originalitet og formidlingskunst finner man allerede under andresporet «Lyden av hjul», der Græsberg synger om broken kjærlighet på en usedvanlig fengende og oppløftende måte. Videre følger en rekke varierte låter som alle bidrar til å gjøre «Triste låter og vals» til trivelig lytting. «Grått hår» framstår som et av albumets store høydepunkter, men bandet sparker også godt fra seg med låter som «Et annet liv», «Robåt», «Lørdagsklar» og «Blå blues».

Plata er tvers igjennom godt produsert, og samtlige instrumenter spiller sin egen distinkte rolle på en nøyaktig og klar måte. Steelgitaren ligger pent over et presist og stødig komp, og helt fremst i lydbildet får Græsberg mye rom å boltre seg i. Like ved siden av Græsberg briljerer dessuten Unnveig Aas med supplerende vokal.

Roger Græsberg & Foreningen treffer bra på første forsøk, og det er bare å glede seg til fortsettelsen.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.