Det tok sjokkerende lang tid før jeg oppdaget bandet UFO, men da jeg omsider tok til fornuften, ble jeg bergtatt allerede etter første låt.

Vanligvis er jeg svært skeptisk til uidentifiserte flygende objekter, men bandet UFO er godt innafor. Mitt første møte med britene var da jeg hørte et opptak av «Mother Mary» på radio – hentet fra den eksepsjonelle konsertskiva «Strangers in the Night», spilt inn på 1978-turneen. Rundt den tiden hadde UFO med Rush som oppvarmingsband, og jeg hadde gitt MYE for å få tilgang til en tidsmaskin. For noen kvelder det må ha vært! «Strangers in the Night» står igjen som et av tidenes tøffeste konsertopptak, og for meg representerer UFO en missing link mellom Thin Lizzy, Judas Priest, Van Halen og Iron Maiden. Et av bandets store fortrinn er Michael Schenker, den blonde tyskeren med de lynraske gitarfingrene. Smakfulle riff og gåsehudfrembringende melodier – uten å bli for mye av det gode. Jeg vil også trekke fram Paul Raymonds utsøkte tangentspill som gir en dybde mange andre heavyband fra samme periode manglet. Låttips: «Only You Can Rock Me», «Love to Love», «Cherry», «Lights Out», «I’m A Loser».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.