Artist: Marja Mortensson

Album: Aarehgiire

Vurdert: Man kan like, eller ikke like, måten Marja Mortensson synger på; men musikken er uten tvil av høy kvalitet. Sammen med produsent Frode Fjellheim og et knippe dyktige musikere har hun rammet inn vokalen med et lekkert nordisk jazz-sound, som gir plata en stemningsfull helhet. Selv om tekstene er på sørsamisk, er det nok ikke noe stort minus om man ikke forstår innholdet; Mortenssons stemme uttrykker nok i seg selv. Tittelsporet er en av flere gode låter, det er groovy og styggvakkert, og i «Slibnjehke», eller «The Newborn Reindeer Calf» kommer virkelig fusjonen mellom jazz og joik til sin rett. «Aarehgjïre» eller «Early Spring» er som en musikalsk vårløsning, med friskt sus av noe moderne og tidløst.

Kjersti Gullvåg

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.