Bob Dylans «Budokan» har virkelig skapt debatt hos fansen. Elsket og hatet, men definitivt interessant.

Året er 1978 og godeste Bob har nettopp gitt ut svært sterke «Street Legal». Som så mange andre, reiser bandet østover til Tokyo for å spille på Budokan. Låtvalget er ikke så kontroversielt; her er det en god blanding av mange av Dylans mest kjente låter. Utfordringen er først og fremst at det låter så radikalt annerledes enn man er vant med fra tidligere. Her er det fløyter, kordamer, blåsere – generelt ganske pompøst og massivt. Særlig fløyta får tidvis vel mye plass, noe som blir fryktelig tydelig på «Mr. Tambourine Man». Steve Douglas er en dyktig musiker, men her må han ha tatt for mye Möller’s tran. Flere av låtene presenteres i reggae-drakt, deriblant «Shelter from the Storm». Funker det? Tja. Det er i hvert fall annerledes. Dette var den første Dylan-skiva jeg hørte, og særlig den rocka «Maggie’s Farm» gjorde inntrykk. «I Want You» er også en perle – lavmælt og nesten ugjenkjennelig fra originalen, men uendelig sår og vakker. Min favoritt er nok «It’s Alright, Ma (I’m Only Bleeding)». Full trøkk! Svakhetene til tross, «Budokan» er ei tøff skive.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.