To år etter gigantsuksessen «Oxygène» fulgte den franske synth-pionéren Jean Michel Jarre opp med den minst like gode «Équinoxe».

Jeg er ganske skeptisk når det kommer til elektronisk musikk, men pionérer som Jean Michel Jarre og Klaus Schulze slipper definitivt gjennom nåløyet. «Équinoxe» fra 1978 er kort og godt en liten juvel som ofte overskygges av den mer kjente «Oxygène» fra 1976. I mitt hjem er det likevel oppfølgeren som får mest spilletid. Der hvor «Oxygène» tidvis ble langtekkelig mot slutten, synes jeg «Équinoxe» tvers gjennom er mer interessant og lyttervennlig. Ikke overraskende heter alle låtene det samme som albumet – og er sortert fra Part 1 til Part 8. Del 1 starter med en kjapp og optimistisk melodi som setter stemningen, mens den dystre, dryppende og regntunge del 2 fungerer som en utmerket og glidende overgang til del 3 – min absolutte favoritt på skiva. Den mer intense del 4 demonstrerer en langt strammere komposisjon med tydeligere rytmer, mens del 5 tar galskapen til helt nye høyder. Med unntak av den underlige Part 8 som avslutter skiva, synes jeg dette albumet viser Jarre på sitt aller, aller beste.

Christian E. Bergheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.