Det har gått to år siden forrige Dunderbeist-plate, men nå har de lokale heltene vært i studio for å produsere ferskvare til sultne fans. Resultatet lanseres i mars i form av en femspors EP under tittelen «Tvilja».

– Vi har brukt ganske lang tid, men det måtte til. Man kommer langt når man lar ting gro av seg selv, og jeg synes skiva har kommet på plass akkurat som den skulle, sier vokalist Torgrim Torve.

En snillere plate

Torve forteller videre at «Tvilja» vil skille seg ut blant andre Dunderbeist-utgivelser.

– Plata har blitt en ganske alternativ Dunderbeist-plate, og for andre vil den nok oppleves ganske streit. Det er en snill plate med mer nedtonede låter. Akkurat det er litt uvant for oss, men vi har hatt et behov for å kjenne litt på det også, sier Torve og fortsetter:

– Det er lett å bråke og spille fort, men det å konstant slippe til andre i lydbildet er faktisk ganske vanskelig. I alle fall for folk som oss, som i utgangspunktet er opplært og vant til å gi bånn gass hele tiden.

Torve forteller at EP-en er spilt inn i Grisebingen studio, og at det er bandets gitarist Fredrik Ryberg som har produsert låtene.

– Fredrik har virkelig gjort en fremragende jobb med å rendyrke lyder, sier vokalisten. Han sammenligner Rybergs kokkelering i studio med italiensk matlaging.

– I Italia er de veldig flinke på forenkle rettene, og samtidig løfte fram hver enkelt smak. Resultatet er strippet litt ned, men hvert enkelt element er så bra som det overhodet kan bli, sier han.

Ut på turné

EP-en «Tvilja» lanseres altså i Mars, og et par uker senere reiser bandet ut på en landsomfattende turné. Turneens startskudd går på John Dee i Oslo 1. april.

– Vi har en god runde på gang, og vi kommer nok til å spille hver eneste helg fra begynnelsen av april til et stykke ut i juni. Deretter blir den en god del festivalspilling, sier Torve. Bandet har fremdeles ikke spikret en dato for neste Hamar-konsert, men vokalisten er klar på at de slett ikke har glemt bandets trofaste fans på Hedmarken.

– Vi spilte i Hamar like før jul, og vi vet fremdeles ikke helt hva vi skal gjøre. Men at noe skal skje i Hamar, det kan jeg i alle fall love, sier Torve.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.